Sophii si ve 4. řadě Bridgertonových zahraje Yerin Ha. Tvůrci se jí ale rozhodli změnit jméno

Eva Lenská
Foto: Netflix

Nedávno jsme psali o tom, že tvůrci seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) hodlají změnit barvy kostýmů z jarních na podzimní. A nyní tu máme další změnu. Týká se hlavní hrdinky Sophie, kterou ztvární půvabná herečka Yerin Ha.

Konečně bylo oficiálně potvrzeno, že Benedictovu (Luke Thompson) vyvolenou Sophii bude skutečně hrát australská herečka s korejskými kořeny Yerin Ha. Čtvrtou řadu seriálu tvůrci natočí podle třetí knihy z knižní série Bridgertonovi od Julie Quinn, která v českém překladu vyšla pod názvem Nevhodný návrh.

Nyní se zaměřme na další změnu, kterou filmaři a představitelka hlavní hrdinky vymysleli. Fanoušci knih vědí, že Sophie nosí příjmení Beckett, v seriálu se však bude jmenovat Sophie Baek. Baek je poměrně běžné korejské příjmení a Yerin Ha chce touto změnou uctít svůj původ.

ČTĚTE TAKÉ: HEREČKA NATASHA LYONNE ZAVZPOMÍNALA NA NATÁČENÍ DOJEMNÉHO FILMU JEHO TŘI DCERY. MLUVÍ SE O NĚM JAKO O MISTROVSKÉM DÍLE

Podle knihy je Sophie sice dcera hraběte, ale zlá macecha z ní udělala služebnou. Je to tedy taková Popelka. Když se v přestrojení za Dámu ve stříbrném zúčastní maškarního plesu Violet Bridgertonové, seznámí se s Benedictem, kterého okouzlí.

„Na Sophii mě přitahovalo to, že ihned čelí překážkám. Neustále překonává výzvy, ať už jde o její společenské postavení nebo skrývání citů před Benedictem,“ prozradila Yerin Ha během zkoušek.

Vysvětlila také, jak ji Sophiina cesta za láskou zaujala, a to zejména ve scénách s tématem masek. „Kdy si Sophie nasadí masku, aby zakryla své city? Nebo, kdy si ji sundá a roztaje? Hrát si s těmito otázkami bylo opravdu zábavné,“ uvedla.

Znovu také promluvila o změně příjmení své hrdinky. „Jméno je znakem identity, což sdílíte se světem, a změna jména může být velmi podstatná,“ uvedla Ha. „Přizpůsobit jméno Sophie někomu, kdo vypadá jako já, je skutečně důležité. Za to patří veškerá chvála Jess Brownell. Je to pro mě způsob, jak pocítit, že ta role je skutečně moje, a ne že zapadám do předem dané formy.“

Zdroje: Deadline, Times Entertainment, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.