Drama s 98% hodnocením, příběh vrahů Lylea a Erika Menendezových a další novinky, které tento týden dorazily na Netflix

Foto: Miles Crist/Netflix © 2024

Na Netflix dorazila velmi očekávaná novinka Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových, od které si nejen streamovací gigant, ale i diváci slibují mnohé. Limitovaná série Dahmer v minulosti skoro všechny své diváky děsila a zároveň šokovala. Není proto divu, že se příběh vraždících bratrů těší vysoké pozornosti. Platforma ovšem v tomto týdnu nevsadila pouze na jednu kartu, ale svým uživatelům přináší i snímek, který si od kritiků vysloužil 98% hodnocení.

Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese (What’s Next? The Future with Bill Gates)

V novém pětidílném dokumentárním seriálu někdejší spoluzakladatel společnosti Microsoft, který je jedním z nejbohatších lidí na světě, rozebírá celou řadu problémů sužujících moderní svět. Analyzuje například výhody a rizika uměle inteligence, jejíž vývoj v posledních letech rapidně zrychlil, a snaží se divákům přiblížit technologický pokrok či pochopit rozsah klimatické krize. Z aktuálních témat nevynechává ani éru sociálních sítích, vlivem které zejména mladší ročníky přestávají vnímat realitu života.

Čtěte více zde.

Jmenuji se Georgina (I Am Georgina) – 3. řada

Od počátku roku 2022 nechává přítelkyně slavného fotbalisty Cristiana Ronalda, která je influencerkou a modelkou, nahlédnout v reality show do svého života. Ve třetí řadě nabírá její osud nový směr poté, co Cristiano podepíše smlouvu se saúdskoarabským fotbalovým klubem Al-Nassr. Jejich početná rodinka je vlivem nové smlouvy přinucena přesunout se do Saudské Arábie.

Závistivá (Envious)

Argentinský komediální seriál pojednává o Vicky, které táhne na čtyřicet. Kamarádky se jí vdávají jak na běžícím páse, což v ní vždy probouzí šílenou závist. Jednoho dne už to nedokáže snést a dá svému příteli ultimátum. Buď si ji před její čtyřicítkou vezme, nebo je konec.

Nic však nedopadne podle jejich představ, takže si musí najednou zvykat na to, že je stále svobodná. Svého cíle chce však dosáhnout, takže se vydává hledat manžele, což způsobí celou řadu humorných situací.

Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových (Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story)

Po úspěšném Dahmerovi Netflix zpracoval příběh dvou nechvalně proslulých bratrů, kteří jednoho pozdního večera roku 1989 zavraždili své rodiče. Jelikož se policisté domnívali, že by jejich otec mohl být napojen na mafii, nebyli z vraždy zprvu vůbec podezřelí. Tvrdili, že osudné noci vyrazili do kina, ale museli se vrátit domů pro Erikovy doklady, kde nalezli těla svých rodičů. Netrvalo dlouho a začali utrácet nehorázné částky za luxusní věci, čímž na sebe pouze upozornili.

Ačkoliv se skutečným rodinným příslušníkům obětí Dahmera původní seriál nelíbil, vysloužil si čtyři nominace na Zlatý glóbus. Je tak otázkou, jestli se tvůrcům novinky podaří diváky opět šokovat a překonat předchozí projekt.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 MINISÉRIÍ O SÉRIOVÝCH VRAZÍCH NA NETFLIXU: PŘÍBĚHY O BRUTÁLNÍM MUČENÍ A ZABÍJENÍ, KTERÉ NEJSOU PRO SLABŠÍ POVAHY

Zkáza bohů (Twilight of the Gods)

V posledním roce režisér Zack Snyder neprožívá zrovna skvělé období. Po špatně přijatém sci-fi eposu Rebel Moon Netflix v tichosti posunul pokračování jeho zombie kousku Armáda mrtvých na vedlejší kolej a zatím se neví, jestli dvojce vůbec umožní někdy vzniknout. Podobně je na tom i animovaný spin-off Lost Vegas.

Streamovací gigant však nyní dává režisérovi ještě jednu šanci. Animovaný seriál Zkáza bohů přivádí diváky do mýtického světa velkých bitev, kde smrtelného krále Leifa na válečném poli zachrání bojovnice Sigrid. Jejich zakázaná láska se však nesetkává s pochopením u Thora, který při jejich svatební noci rozpoutá peklo. Jeho božský hněv naštěstí přežijí a s odvážnými bojovníky se vydávají na cestu pomsty.

Královna zloduchů (Queen of Villains)

Poloautobiografická dramatická série vypráví příběh malé holčičky, jež se zamilovala do netradičního sportu, kterému se na první pohled jemné Japonky nevěnují. Kaoru doufala, že bude úspěšnou wrestlerkou, ale namísto toho se stala Dump Matsumoto, snad nejméně oblíbenou postavou japonské historie.

Svou popularitou, která přesahovala hranice ringu, zažehla boom ženského wrestlingu. Představitelka hlavní role přípravu na ztvárnění wrestlerky opravdu nepodcenila. Celé dva roky strávila tréninkem a přibrala 28 kilogramů.

Čtěte více zde.

Jeho tři dcery (His Three Daughters)

Dramatický snímek, který byl loni uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu, se na Rotten Tomatoes těší ze strany obávaných kritiků neuvěřitelnému 98% hodnocení. Diváci mohou zhlédnout podmanivý příběh o třech odcizených sestrách, které se sejdou v malém bytě svého otce, aby se pokusily naplánovat nevyhnutelné.

Nejstarší Kate se neustále stresuje a je poněkud vznětlivá. Prostřední Rabel je připravena z bytu rychle vypadnout a nejmladší Christina se snaží udržet slzy na krajíčku, zatímco všechny trčí v bytě umírajícího otce.

Čtěte více zde.

PSALI JSME TAKÉ: HEREČKA NATASHA LYONNE ZAVZPOMÍNALA NA NATÁČENÍ DOJEMNÉHO FILMU JEHO TŘI DCERY. MLUVÍ SE O NĚM JAKO O MISTROVSKÉM DÍLE


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, Rottten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.