Netflix našel dno letošního léta. Na jeho novou akční komedii nemá cenu mrhat časem

Foto: Netflix

Ne vždycky se to prostě povede. A přesně to můžeme říct o nové francouzské akční komedii Nice Girls, která nedávno vyšla na Netflixu. Tento film, který spatřil světlo světa minulý týden 21. srpna, má podprůměrně nízká hodnocení a pokud nechcete mrhat svým drahocenným časem, raději se mu vyhněte.

Francouzský snímek Nice Girls, který vyšel před několika dny na Netflixu, mohl podle svého popisu působit jako pohodová akční komedie s bláznivými policajtkami, které se vydají na honbu za spravedlností a mezitím budou muset jedna druhé přijít na chuť. Bohužel to ale taková zábava, jak se mohlo zdát, nebyla.

Jednou z hlavních hrdinek filmu je neohrožená Léo (Alice Taglioni), která se považuje za nejlepší policistku na francouzské Riviéře. Když se dozví, že byl v Hamburku zavražděn její kolega Ludo, který pro ni byl jako bratr, je rozhodnuta zjistit pravdu. Její šéfka (Noémie Lvovsky) má však jiný názor a trvá na tom, že případ předá německé super policajtce Mélanii (Stéfi Celma), živelné krásce, která je stejně dobře vycvičená, jako je přitažlivá. Obě dámy jsou ohnivé, akční a hubaté. Každá má svou hlavu. Přesto jsou nuceny spojit síly a konfrontovat své diametrálně odlišné povahy. Mezitím se na město Nice řítí neodvratná pohroma.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ SEVERSKÝ SERIÁL OD TVŮRCŮ ÚSPĚŠNÉHO LILYHAMMERU MÍŘÍ NA NETFLIX: OSTROV MILIARDÁŘŮ MÁ POŘÁDNĚ NAŠLAPANÝ TRAILER

Jaká jsou hodnocení filmu Nice Girls

Hned po vydání se akční komedie Nice Girls vyšplhala na 4. místo aktuálně nejsledovanějších filmů na Netlfixu (v Česku si drží 6. příčku). To ale nemění nic na tom, že nejde od divácky dobře přijatý snímek. Ba naopak. Nice Girls dostaly od publika celkem do těla a staly se tak novým letním dnem Netflixu. Například na ČSFD má film hodnocení ušmudlaných 28 %. „Že bych se tedy smíchy válel po zemi se říci nedá. Za mě je to spíše podprůměrný snímek a abyste si ho pustili, tak se musíte opravdu hodně nudit,“ píše o akční komedii jeden z recenzentů.

ČTĚTE TAKÉ: NAPROSTO ZBYTEČNÝ FILM A MÍSTO AKCE A KOMEDIE VELKÁ NUDA. NOVINKU NETFLIXU S BERRY A WAHLBERGEM MOŽNÁ ANI NEZVLÁDNETE DOKOUKAT

Další je pak ještě mnohem ostřejší. „Zbytečné a nevtipné vulgarity, vycházející převážně z dámských úst. Režisérka je zřejmě fascinovaná (nebo naopak znechucená) mužskými genitáliemi, které jsou v ději buď hojně znázorňovány na tabulích, flipchartech a zdech nebo naopak mrzačeny při rvačkách. K tomu nadbytek všelijakých postav, jejichž funkce v ději není zcela jasná. Scénář jak od sedmiletého absolventa pomocné školy,“ píše.

Ani filmoví kritici nejsou k Nice Girls příliš přívětiví. „Stručně řečeno, Nice Girls je podřadný, nudný nesmysl, který byl zredukován na absolutní nudu. Abych byl konkrétnější, je to nesmysl s mizernou akcí, hloupým školním humorem, stupidními neatraktivními postavami a celkově špatným dějem,“ píše ve své recenzi Denys Fedoruk z ITC.

„Nemá to cenu sledovat, i když jste fanouškem ženských týmů. Přehrajte si raději Protivný sprostý holky nebo Zlatokopky – něco s obsahem a atmosférou,“ radí ve své recenzi zase Daniel Hart z Ready Steady Cut.

Zdroje: Netflix, FLixPatrol, ČSFD, ICT, Ready Steady Cut

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Pavel Kobliha

    Netflix je celé dno, až na vyjímky. Vůbec nechápu že je natolik populární.