Skutečný příběh, ze kterého vám bude zle. Netflix odvypráví případ těhotné ženy, za jejíž vraždu byl odsouzen její partner

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix se rozhodl ve svém nejnovějším dokumentárním seriálu Americká vražda: Laci Petersonová (American Murder: Laci Peterson) podívat na zoubek jednomu z nejznámějších případů vražd. Muž odsouzený k trestu smrti své těhotné manželky i po zhruba 20 letech trvá na své nevinně a hodlá se domoci svého propuštění z vězení.

Pozor, článek obsahuje spoilery k dokumentu od Netflixu!

Na Štědrý den v roce 2002 zmizela v kalifornském Modestu těhotná žena, jejíž vraždu režisérka Skye Borgman přiblíží divákům v třídílném dokumentárním seriálu Americká vražda: Laci Petersonová. Příběh rezonoval médii několik měsíců, přičemž do pátrání po pohřešované ženě se zapojily stovky dobrovolníků a odměna za informaci vedoucí k jejímu nalezení se vyšplhala až na 500 tisíc dolarů.

Rodiče Laci se nikdy netajili tím, že jim jejich zeť Scott Peterson neseděl. Laciina matka Sharon Rocha ho prokoukla a obávala se toho, jaké nesmysly její dceři navykládal. Protože se vztah mladého páru od roku 1994 prohluboval, Scott se vzdal kariéry profesionálního golfisty a zhruba po třech letech randění se vzali. Policie následně během vyšetřování zjistila, že už v té době měl Scott první mimomanželskou aférku.

V roce 2002 Laci zjistila, že je těhotná s jejich prvním synem, Connerem. Den před svým zmizením, 23. prosince, šla jako obvykle se Scottem do salonu své sestry, kde ho Amy jako každý měsíc ostříhala. Během toho se Scott nabídl, že vyzvedne koš s ovocem, který jeho žena objednala, protože následující den bude hrát golf poblíž prodejny. Podle prokuratury Scott řekl i dalším lidem, že na Štědrý den bude hrát golf.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: BRUTÁLNÍ VRAŽDA 13LETÉ DÍVKY OTŘÁSLA CELOU ITÁLIÍ. DOKUMENT NETFLIXU UKÁŽE ŠÍLENÝ HON NA VRAHA A KONTROVERZNÍ DETAILY CELÉHO PŘÍPADU 

Americká vražda: Laci Petersonová
Foto: Netflix

Krátce před 6. hodinou odpoledne přijala policie na Štědrý den oznámení o zmizení Laci, která tehdy byla skoro v 8. měsíci těhotenství. Policisté se okamžitě vydali do domu manželského páru, přičemž Scott později vypověděl, že svou ženu naposledy viděl kolem desáté dopoledne. Podle jeho slov sledovala pořad o pusinkách, chystala se upéct sušenky a v nedalekém parku vyvenčit jejich psa. On se vydal rybařit do přístavu v Berkeley. Různí sousedé vypověděli, že jejich psa nacházeli potulovat se po okolí a pokaždé ho odvedli na dvorek domu manželského páru.

Ačkoli policisté okamžitě pojali podezření, že jim Scott neříká pravdu, jelikož působil až moc klidně na to, že mu zmizela těhotná manželka, rodiče Laci stáli při něm. Rozběhlo se rozsáhlé pátrání a policistům bylo za pár dní jasné, že byl Scott své ženě nevěrný. Shodou náhod za to mohla jeho přítelkyně, která oslovila policii poté, co zjistila, že Laci zmizela a jejím partnerem je právě Scott.

Amber Frey vypověděla, že se Scottem navázala vztah v listopadu. Původně jí řekl, že je svobodným mužem. Dva týdny před zmizením Laci se pokusil vyvolat její soucit prohlášením, že je vdovcem a čekají ho první vánoční svátky bez ženy. Amber souhlasila, že bude s policií spolupracovat a umožní nahrávání jejich telefonních hovorů v naději, že se Scott přizná. Během následujících hovorů Scott prohlásil, že nechce být otcem, zvažuje vasektomii a chce být s Amber až do smrti.

PSALI JSME TAKÉ: MUŽ ZABIL PŘÍTELKYNI A ZNESVĚTIL JEJÍ MRTVOLU. NECHTĚL PŘIJÍT O JEJÍ PRSNÍ IMPLANTÁTY. NETFLIX VÁS ZNECHUTÍ DALŠÍM SKUTEČNÝM ZLOČINEM 

Dne 13. dubna 2003 našel pár venčící psa v bažinaté oblasti na pobřeží Sanfranciského zálivu v richmondském parku tělo donošeného dítěte. Ve zprávě ABC News bylo uvedeno, že pupeční šnůra nebyla oddělena. O den později našel kolemjdoucí vyplavené ženské tělo ve skalnatém pobřeží zálivu vzdáleném zhruba kilometr od místa, kde bylo nalezeno tělo dítěte. Vzhledem k pokročilému stádiu rozkladu a chybějícím částem těla bylo obtížné ihned určit, jestli šlo o Laci. O pár dní později výsledky DNA potvrdily, že se opravdu jedná o Laci a jejího nenarozeného syna.

Scott, který se pokusil s odbarvenými vlasy, řidičským průkazem bratra, několika telefony, tabletkami viagry a oblečením uprchnout do Mexika, byl zadržen. Přestože tvrdil, že je nevinný, a prohlašoval, že byl v době zmizení Laci na rybách, v roce 2005 byl odsouzen k trestu smrti. Protože rozsudek smrti byl v roce 2020 zrušen, Scott zůstává ve vězení na doživotí. I přes neúspěšná odvolání stále prohlašuje, že je nevinný.

Dokumentární seriál Americká vražda: Laci Petersonová Netflix uvede 14. srpna.


Zdroje: Tudum, People, Fox News, ABC News, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.