Skutečný zločin: Netflix se tentokrát zaměří na brutální vraždu legendárního zadáka NFL a zarážející okolnosti případu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix konečně pokračuje ve své dokumentární sérii Neslýchané (UNTOLD), v rámci které nám už brzy přiblíží zvláštní okolnosti brutální vraždy legendárního zadáka americké NFL Steva McNaira. Ačkoli nashvillská policie měla v podstatě okamžitě jasno o tom, co se stalo, vypadá to, že se se svými unáhlenými úsudky dopustila chyby.

Pozor, článek obsahuje spoilery k dokumentu Neslýchané: Vražda Aira McNaira od Netflixu!

Brutální vražda bývalého zadáka Tennessee Titans je neustále předmětem záhad a spekulací. Režiséři Rodney Lucas a Taylor Alexander Ward se v nejnovějším pokračování dokumentární série nazvaném Neslýchané: Vražda Aira McNaira nejenom podívají na zoubek okolnostem vraždy, ale rovněž vnesou do příběhu nová obvinění.

Bývalému nejlepšímu hráči NFL bylo pouhých 36 let, když 4. července 2009 v ranních hodinách ve svém bytě v centru Nashvillu zemřel na následky mnohačetných střelných zranění. Tehdy nashvillská policie prohlásila, že vysloužilý quarterback zemřel při vraždě – sebevraždě z rukou své přítelkyně Sahel Jenni Kazemi.

Kazemi byla dvacetiletou servírkou, se kterou ženatý McNair chodil několik měsíců. Zbraň ráže 9 mm, kterou byli oba zabiti, byla nalezena pod tělem Kazemi, přičemž pozdější testy odhalily stopy po střelném prachu na její levé ruce. Policie uvedla, že se mladá žena přiblížila ke spícímu McNairovi, dvakrát ho střelila do hlavy a dvakrát do těla, kdy následně otočila zbraň proti sobě. Dle policie motivem vraždy a sebevraždy byly Kazemiiny vzrůstající dluhy a podezření, že se McNair za jejími zády vídá s jinou ženou.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: MLADÍKOVI ZNIČILA ŽIVOT I KARIÉRU DÍVKA, KTERÁ NIKDY NEEXISTOVALA. ŠÍLENÝ PŘÍBĚH V DOKUMENTÁRNÍ SÉRII NESLÝCHANÉ PŘEDSTAVIL NETFLIX

Sahel “Jenni” Kazemi
Foto: Netflix

Policie se převážně opírala o to, co se odehrálo pouhé dva dny před vraždou. Kazemi byla o půl 3 ráno zatčena za řízení pod vlivem alkoholu, kdy na sedadle spolujezdce seděl McNair a na zadním sedadle šéfkuchař restaurace, kterou sportovec vlastnil. Kazemi byla zadržena, přičemž McNair zatčen nebyl. Přestože Kazemi opakovaně žádala zatýkajícího policistu, aby McNairovi řekl, že si má za ní přijít promluvit k policejnímu vozu, bývalý zadák z místa společně se šéfkuchařem odjel taxíkem. Později však za ní zaplatil kauci a následující ráno jí poslal peníze, o které ho poprosila, aby mohla zaplatit účty. Později policie uvedla, že po propuštění z vězení Kazemi odkoupila zbraň od odsouzeného vraha a kolegům v práci měla říci, že se její život neskutečně s*re a měla by ho ukončit.

Případem se po nějaké době začal zabývat soukromý detektiv Vincent Hill, který o postupu policie dokonce napsal knihu. Ačkoli chlapík, od kterého Kazemi odkoupila zbraň evidovanou na jeho jméno policii tvrdil, že ji sotva znal, bylo to přesně naopak. V týdnech před vraždou spolu vedli více než 200 telefonátů a jeden dokonce těšně předtím, než stiskla spoušť. Podle Hilla vyšetřovatelé tuto skutečnost přehlíželi, přestože zjistili pravdu a byli si vědomi toho, že na dobu vraždy nemá alibi.

PSALI JSME TAKÉ: SKUTEČNÝ PŘÍBĚH, ZE KTERÉHO VÁM BUDE ZLE. NETFLIX ODVYPRÁVÍ PŘÍPAD TĚHOTNÉ ŽENY, ZA JEJÍŽ VRAŽDU BYL ODSOUZEN JEJÍ PARTNER

Hill se rovněž zaměřil na jednání McNairova dlouholetého přítele Roberta Gaddyho, který společně Waynem Neelyn nalezl těla. Gaddy tvrdil, že Kazemi byla žárlivá a štvalo ji, že když byla zadržena, McNair odjel a přestal jí zvedat telefonáty. Nicméně Hill zjistil, Gaddy měl údajně s McNairem před vraždou vést spor o peníze.

Ačkoli se podle policie vztah McNaira a Kazemi nacházel v krizi, prokázalo se, že si stále vyměňovali zprávy, ve kterých si navzájem vyznávali lásku. Navíc přátelé mladé ženy poukázali na to, že ji fámy o tom, že jí McNair zahýbá nezajímaly a neměla zájem o jeho peníze. McNairové rodině a přátelům se stanoviska policie rovněž nezamlouvaly, a tak i po 15 letech zůstávají mnohé otázky nezodpovězeny.

Netflix novinku Neslýchané: Vražda Aira McNaira uvede už 20. srpna.

Zdroje: Tudum, The Sun, New York Post, WSJ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.