Nádherný příběh o životě a naději: Netflix vydal dojemnou adaptaci Volání divočiny s Harrisonem Fordem

Eva Lenská
Foto: 20th Century Studios

Léto volá po dobrodružství. Tentokrát se Netflix rozhodl, že potěší milovníky knih amerického spisovatele Jacka Londona a fanoušky herce Harrisona Forda. Připravil si pro ně filmovou adaptaci legendárního románu Volání divočiny (The Call of the Wild) z roku 2020.

Snímek líčí příběh Bucka, psa rozmazlovaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však změní ve chvíli, kdy je z domova ve slunné Kalifornii unesen chamtivými obchodníky se psy. Únosci ho pak prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu při vrcholící zlaté horečce na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen tahat sněhem těžké sáně ve psím spřežení.

ČTĚTE TAKÉ: ZAMILOVAL SI BRNO, JE PACIFISTA A KVŮLI LAGERFELDOVI MĚL OTEVŘENÝ VZTAH ANEB CO JSTE MOŽNÁ NEVĚDĚLI O LETOŠNÍ HVĚZDĚ VARŮ DANIELU BRÜHLOVI

Díky nezlomné vůli dokáže Buck v těchto nepříznivých podmínkách přežít. Naštěstí se mu v určitou chvíli podaří uprchnout a najít nového pána, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, ale dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení.

Volání divočiny režíroval Chris Sanders a po boku Harrisona Forda si v něm zahráli také Omar Sy, Dan Stevens, Karen Gillan, Bradley Whitford, Cara Gee a Colin Woodell. Zvířecí hrdinové jsou však vesměs digitální, protože tvůrci chtěli být šetrní k životnímu prostředí a navíc se báli protestů ochránců práv zvířat. Natáčelo se v Yukonu a Britské Kolumbii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÁ KOMEDIE, KTERÁ JE NEČEKANĚ VTIPNÁ, OVLÁDLA NETFLIX. DIVÁKY DOSTALA LETNÍ ATMOSFÉRA I VÝSTIŽNÉ POSTAVY

Na ČSFD si film vysloužil slušné hodnocení 69 %. Kouzelné a dokonalé. Nádherný příběh o psí duši, životě a naději. Původně jsem se ani nechtěla koukat. Se znám. A knihu jsem četla a bulela jsem u ní. Ale jsem ráda, že znovu oprášili Londona. Animace je perfektní a příběh psa Bucka vás ihned vtáhne do děje. Film doporučuji těm, kteří mají ještě kus dětské duše a umí na svět koukat i těma dětskýma očima,” napsala jedna z nadšených divaček.

Tak já čekám průměrný film a ono to předvede tohle? Tolik překvapivých momentů, tak výborný soundtrack, parádní postavy s výborným a dobrodružným příběhem. Ani sekundu jsem neměl pocit, že bych se u filmu nebavil,” přiznal divák který sice Londonovu knihu nečetl, ale po zhlédnutí filmu ji dostal chuť otevřít.

Překvapivě příjemný kousek, u kterého jsem se zpočátku ošíval, že se přece nebudu koukat na nějakého digitálního psa. Jakmile se ovšem dostaneme na drsný sever a Buck jde do psího spřežení, okamžitě jsem začal hlavnímu hrdinovi nepokrytě fandit,” pokračoval další. Stejně jako on si mnozí na digitální faunu museli zvykat, nicméně výhody to má. Buck díky tomu umí házet tak dokonalé výrazy, že jen těžko zadržíte smích.

Dobrodružný rodinný snímek Volání divočiny bude na Netflixu dostupný od 15. července.

Zdroje: CinemArt, ČSFD, iDNES.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.