Režisér Jan Holoubek pro Netflix chystá katastrofický seriál podle skutečné události. Při tragédii zahynulo 55 lidí

Foto: ldelfoto via Depositphotos

V lednu začal režisér Jan Holoubek natáčet v Polsku novou sérii Heweliusz pro Netflix. Ta se bude týkat katastrofy trajektu Jan Heweliusz, která se stala v lednu 1993 v Baltském moři, a zemřelo při ní 55 lidí.

Polský režisér Jan Holoubek, který je známý například thrillerem Doppelgänger. Dvojník nebo seriálem Velká voda o povodni z roku 1997, který natočil pro Netflix, začal v lednu v mnoha polských městech natáčet pro streamovací platformu další sérii. Tentokrát se bude týkat katastrofy v Baltském moři, která se přihodila 14. ledna 1993.

Tehdy se zde v brzkých ranních hodinách potopil trajekt Jan Heweliusz. Plul ze Świnoujście do Ystadu a na moři byla v té době silná bouře o síle 12 stupňů Beaufortovy škály. V důsledku této katastrofy tehdy zemřelo 55 lidí.

TAKÉ JSME PSALI: NOVÝ MRAZIVÝ KRIMI SERIÁL OD NETFLIXU OŽIVÍ NEJIKONIČTĚJŠÍ POSTAVU JEDNOHO Z NEJLEPŠÍCH SPISOVATELŮ SOUČASNOSTI JO NESBA

Trajekt Jan Heweliusz
Foto: Balcer, Nahrál Balcer~commonswiki https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Jan_Heweliusz_1986.jpg via Wikimedia Commons

Série byla oznámena jako „největší a nejkomplexnější polská televizní seriálová produkce v posledních letech“ a obsahuje více než 120 pojmenovaných postav a 3 000 komparsistů a vyžadovala více než 140členný tým.

Natáčelo se ve Vratislavi, Świnoujście, Štětíně, Zgorzelci, Gdyni, Sopotech, Nowém přístavu, Varšavě, Chałupkách a Stargardu. Vodní kaskadérské scény pak byly natočeny ve studiu v Bruselu.

I když Netflix nějaké záběry s nového seriálu představil už v březnu na festivalu Series Mania, premiéra je naplánovaná až na rok 2025.

ČTĚTE TAKÉ: 6 NEJLEPŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ, KTERÉ V KVĚTNU VYŠLY NA NETFLIXU: EXTRÉMNÍ THRILLER VE STYLU SQUID GAME I AKČŇÁK ZE STAROVĚKÉHO ŘECKA S 81 % NA ČSFD

Zdroje: Wroclaw, Rozrywka, SwiatSeriali, Dziennik, PPE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.