Unikátní reality show Dřevo nad zlato: Odvážný dřevorubec chce zachránit svůj podnik. Dostane tisíce kusů dřeva na trh?

Eva Lenská
Foto: Netflix

V reality show Dřevo nad zlato (Big Timber) zavítáme spolu s ostřílenými dřevorubci do hlubokých vancouverských lesů a podíváme se na to, co obnáší jejich tvrdá práce.

Na Netflixu naleznete spoustu zajímavých reality show, nicméně tato je něčím výjimečná. Odehrává se v lese a na pile. Lesáci a dřevorubci si tedy přijdou na své a při sledování určitě ucítí vůni jehličí a dřeva.

Show Dřevo nad zlato zavede diváky na kanadský ostrov Vancouver, kde se svou rodinou žije majitel pily Kevin Wenstob. Aby zachránil svůj podnik, snaží se zkrotit místní divoké lesy.  Žije v extrémních podmínkách a jeho zaměstnání je opravdu náročné. Přírodní živly jsou totiž nevyzpytatelné.

Co potřebuje pro záchranu pily udělat? Před vypršením lhůty musí převézt přes hory 200 náklaďáků opravdu těžkého dřeva. Není to lehký úkol, ale Kevin Wenstob, jeho žena Sarah Flemingová, jeho syn Erik a věrný dělník Coleman Willner se pokusí tuto nesmírně těžkou misi splnit. Dobře vědí, že jim jde o živobytí a jsou rozhodnuti bojovat až do posledního dechu.

Jejich boj o podnik a těžbu drahocenného dřeva budete moci sledovat na Netflixu od 2. července.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.