Oblíbený komik Ricky Gervais na Netflixu baví radikálním humorem. Na paty mu šlape mladší kolega

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix/Matt Crockett

Narazit na kvalitní a doopravdy vtipný stand-up je někdy téměř nadlidský úkol. Dokola se opakující témata, ohrané vtipy a na sílu tlačený smích diváky totiž mnohdy dokáží odradit. Pro všechny milovníky tohoto žánru ale Netflix připravil hned dvě novinky, kterých se ujala smetánka stand-up komiků z Velké Británie. 

Na sklonku roku 2023 potěšila streamovací platforma všechny fanoušky Rickyho Gervaise. Herec, scenárista a režisér se po více než roce vrátil na Netflix se svým třetím speciálem s názvem Ricky Gervais: Armagedon. Ačkoliv ho lidé na ČSFD zatím hodnotí hůř než dva předchozí pořady, i tak známý komik se 77 % laťku u tuzemských náročných diváků stále drží velmi vysoko.

V hodinovém pořadu se oblíbený Brit, jenž stojí například za populárním sitcomem Kancl nebo seriálem Afterlife, naváží do přehnané politické korektnosti a přecitlivělých lidí. U palčivých témat současné doby, kterým, jak přiznává, sám tak úplně nerozumí, si vůbec nebere servítky. Žertuje o počtu pohlaví, zdravotně i mentálně postižených lidech a nakonec se nebojí ani tématu holokaustu. 

ČTĚTE TAKÉ: PROVOKATIVNÍ A KONTROVERZNÍ KOMIK SI V NOVÉ SHOW NEBERE SERVÍTKY. URÁŽÍ I NĚKTERÉ SKUPINY DIVÁKŮ

Přesto, že Gervais témata rád recykluje, rozhodně to nedělá u vtipů. Někdy se sice divákům může zdát ve svých prohlášeních poněkud radikální, ale právě v takových chvílích v tomto dvaašedesátiletém tvůrci lze stále vidět starého dobrého Rickyho. 

Oblíbenec Whitehall

Mladý rodák z Londýna Jack Whitehall se na Netflixu objevuje, dá se říct, už s jistou pravidelností. Ačkoliv se svými stand-upy patří většinou spíš k lepšímu průměru, fanoušci si velmi oblíbili seriál S tátou na cestách, ve kterém vystupuje se svým otcem, úspěšným televizním producentem Michaelem Whitehallem.

Právě o tátovi, jejich vztahu a zbytku rodiny komik v lednové novince s názvem Jack Whitehall: Settle Down žertuje. A tentokrát se mu zatím, zdá se, skutečně daří. Na ČSFD tento čerstvý pořad lidé hodnotí 71 %. Jako správný Brit na podiu vyzná lásku zpěvákovi Harrymu Stylesovi a už klasicky se pětatřicetiletý tvůrce nevyhne ani tématu alkoholu, který s chutí spojuje právě se zemí svého původu. I o té se láskyplně rozhovoří a fanouškům dá nahlédnout pod pokličku svého ve skutečnosti ne tak moc šíleného života.

PSALI JSME: ZNÁMÝ KOMIK SE V NOVÉM STAND-UPU NAVÁŽÍ DO DICAPRIA. VTIPKUJE O DROGÁCH, INTIMNÍM ŽIVOTĚ SVÉ MATKY I PODIVNÉM FETIŠI

Jack Whitehall a jeho otec Michael Whitehall v seriálu S tátou na cestách.
Foto: Netflix/Simon Ridgway

S lehkostí zvládá také téma rodičovství a lidem v publiku se svěřuje, že před narozením dcery jeho partnerka Roxy jedno dítě potratila. A co by možná od Whitehalla čekal málokdo, smíchem a povznesením se nad celou událost dokáže tak trochu zahojit podobně zraněné sledující. Třešničkou na dortu pak zůstávají nejapné vtipy na účet Leonarda DiCapria, se kterým Whitehallova přítelkyně kdysi údajně randila.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Youtube

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.