Známý komik se v novém stand-upu naváží do DiCapria. Vtipkuje o drogách, intimním životě své matky i podivném fetiši

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Třicáté narozeniny jsou pro člověka významným životním milníkem. Nutno dodat, že pro většinu oslavenců ale také poněkud depresivním. Své už o tom ví i oblíbený komik Pete Davidson, který si ke třicítce nadělil nový stand-up special Turbo Fonzarelli. A začíná ho pěkně zostra. Barvitou vzpomínkou na pohřeb zpěvačky Arethy Franklin.

„Je trapný to přiznat. Byl jsem tak sjetej, že mi připadalo jako skvělý nápad jít za pozůstalými a říct ‚Hej, jsem tu, abych vyjádřil S-O-U-S-T-R-A-S-T!‘ Jo, s tím teď musím žít,“ popisuje Davidson uplynulé roky svého života, které strávil na ketaminu. Pro svoji druhou sólo show na Netlixu si tak rovnou vybral peprný začátek. A co víc, drsného humoru a nemístných poznámek se klasicky drží celou hodinu.

Rodák ze Staten Islandu se ve svých kouscích tentokrát chopil hned několika témat. Velkou část pořadu věnoval svojí matce a její kamarádce Terry. Neopomněl například na historku o tom, jak byl jako malý kluk zakoukaný do Leonarda DiCapria, a myslel si, že je gay.

„Na všechny se*e. Nestará se o sebe, není ani ve formě! Je tlustej, pomalu se mění v Jacka Nicholsona a je mu to u pr*ele. Chodí po palubě na svojí jachtě a kouká na všechny ty krásný holky,” pustil se do slavného herce s podivným vyjádřením obdivu a přáním být jednoho dne jako on.

ČTĚTE TAKÉ: 5 FILMŮ, KTERÉ SI PUSTIT NA DEN PŘÁTELSTVÍ: PÁR PŘÁTEL A NETFLIX STAČÍ MÍT

Foto: Netflix

Pokálené spoďáry a nemocné děti

Servítky si bývalý člen populárního amerického pořadu Saturday Night Live nebere ani když vypráví o svojí zkušenosti s neziskovou organizací Make-A-Wish. Ta plní přání dětem, které jsou v terminálním stádiu vážných nemocí. A ani zde komik ve svých vtipech neřadí zpátečku.

Možná nejvýživnější částí je ale vyprávění o romanci mezi ním a jeho otravnou stalkerkou. Ačkoliv nakonec Davidson přiznává, že si značnou část příběhu přibarvil, i tak nejspíš mnohé diváky zarazí. S podezřelou a psychicky nemocnou ženou totiž jeho matka společně s Terry nevědomky strávila dvě hodiny u Davidsona doma sledováním televize, nakonec mu dokonce donesla krabici se svými pokálenými kalhotkami.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: HONBA ZA TAJEMNÝM POKLADEM POKRAČUJE: DRUHÁ SÉRIE OUTER BANKS PŘINÁŠÍ NOVÉ ZÁHADY

Pete Davidson v komedii Král Staten Islandu.
Foto: Peacock

Komik se v minulých letech kromě svého bavičského umu proslavil také na stránkách bulváru kvůli svým milostným vztahům či aférám. V minulosti ho lidé viděli po boku Kim Kardashian, Phoebe Dynevor či Ariany Grande. I nyní fanoušky láká na peprné novinky, když v závěrečných titulcích ukáže fotku, na které je jeho současná přítelkyně Madelyn Cline, herečka ze seriálu Outer Banks.

Rozmanitá komediální kariéra

I když někteří zlí jazykové tvrdí, že chlapík, jako je Pete, výše zmíněným dámám nesahá ani po kotníky, jeho práce svědčí o opaku. Na Netflixu se po úspěšné kariéře v SNL objevil v roce 2020 se svým prvním stand-up specialem Pete Davidson: Živě z New Yorku, na nějž loni navázal s kolegy a kamarády v pořadu Pete Davidson a nejlepší kámoši.

Největší úspěchy ovšem Davidson sklízí za svoje filmové ambice například se snímkem Král Staten Islandu (2020) nebo Peníze těch tupců (2023). Oba dva kousky, na kterých spolupracoval, na Rotten Tomatoes dostaly od diváků více než 80 %, a ani u kritiků si nevedly vůbec špatně. Nová show Turbo Fonzarelli je na Netlixu teprve pár dní, ale už nyní to vypadá, že půjde o jeho zatím nejlepší kousek.

Stand-up special s názvem Pete Davidson: Turbo Fonzarelli je na Netflixu dostupný od 9. ledna.

Zdroje: Netflix, Rolling Stone, People, Rotten Tomatoes, ČSFD, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.