V novém dokumentu Netflix světu ukáže náročný proces tvorby globální hudební senzace ala BTS. Mezi největšími hvězdami měla být i Slovenka

Eva Pospíchalová
Foto: HYBE

Více než 120 tisíc dívek se ucházelo o pozici v hudební skupině, která brzy obletí svět. Rok dřely v přísném konkurzním programu, až nakonec profesionálové s diváky zvolili finální sestavu. Celý proces výběru budoucích hvězd nyní budeme moci sledovat.

Konkurzní program na motivy korejských zpěváků už neexistují pouze v Asii. Na casting do globální dívčí skupiny dorazilo dohromady více než 120 tisíc děvčat z celého světa. Z těch bylo nakonec vybráno nejlepších dvacet a je mezi nimi i mladá slovenská baletka Adély Jergová. Finální dvacítka se tedy vydala vstříc čtyřměsíčnímu programu The Debut: Dream Academy, který představil slečny jednotlivě a ukázal jejich schopnosti v pěveckých a tanečních misích.

Akci připravila společnost HYBE, starající se o boyband BTS, a také seskupení Seventeen, Le Sserafim či New Jeans, společně s nahrávací firmou Geffen Records, jež produkovala skladby interpretů jako Elton John, Nirvana, Aerosmith, Cher, Guns N’ Roses, John Lennon nebo The Rolling Stones.

ČTĚTE TAKÉ: Král bizáru i držitelka Grammy: 10 herců a hereček, kteří jsou talentovanými zpěváky

Talentované uchazečky prošly měsíci tréninku na hvězdnou, ale náročnou, kariéru. Výkony hodnotila porota odborníků i fanoušci a konkurence byla obrovská. Po finále, které se konalo v Americe před pár dny, vznikla skupina KATSEYE, nakonec bohužel bez sympatické Adély.

Šest členek ve věku od 15 do 21 let bude působit nejen v Americe, slečny jsou původně z různých koutů světa od Jižní Koreje, přes Švýcarsko až k Filipínám.

Celý proces zdokumentoval Netflix ve spolupráci s režisérkou Nadiou Hallgreen, kterou známe například jako filmařku podílející se na režii dokumentu o Michelle Obama. Chystaný snímek ukáže světu náročný proces tvorby globální hudební senzace. Těšit se na něj můžeme v létě 2024.

Zdroje: Netflix, Tudum, HYBE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.