Král bizáru i držitelka Grammy: 10 herců a hereček, kteří jsou i talentovanými zpěváky

Eva Pospíchalová
Foto: Monica Schipper/Getty Images pro Netflix

Když se rozdával talent, někteří dostávali dvakrát. Herecké hvězdy se často věnují i jiným zálibám, takže je můžeme přistihnout nejen hrát, ale i zpívat. A těmto deseti to jde překvapivě úžasně!

Spousta populárních herců se věnuje i zpěvu. Zde si představíme deset šťastlivců, kteří kromě vášně k herectví mají i radost z hudby.

Robert Pattison

Upír ze Stmívání, Batman či čaroděj z Harryho Pottera je také talentovaným zpěvákem. Kromě zpěvku a hry na klavír se dále věnuje i psaní písní, které se objevily nejen ve Twilight, ale dále například v How to Be nebo High Life.

Eddie Murphy

Jeden z nejúspěšnějších komediálních herců naší doby vydal hned několik alb, která si vedla skvěle v žebříčcích. Svoje pěvecké schopnosti využíval nejen v Saturday Night Live nebo filmech o Shrekovi, ale spolupracoval například s Michaelem Jacksonem nebo Snoop Doggem.

ČTĚTE TAKÉ: HERECKÉ HVĚZDY, KTERÉ MUSELY VZÍT FILMOVÉ ROLE PROTI SVÉ VŮLI: MARLON BRANDO, DANIEL CRAIG I MATT DAMON

Kate Winslet

Hlavní postava z Titanicu a populární herečka také překvapila společnost, když nazpívala soundtrack pro film Vánoční koleda. Držitelka řádu britského impéria oslnila svým výkonem a skladba What If měla úspěch i v hitparádách, nicméně zpěvačka svou cenu Grammy získala za mluvené slovo.

Robert Downey Jr.

Jeden z nejpopulárnějších herců současnosti má i úspěšnou kariéru hudebníka, což jen málo lidí tuší. Kromě vlastního alba se podílel nejen na nazpívání, ale i napsání soundtracků k různým filmům a seriálům, například k Ally McBealové či Chaplinovi.

Hugh Laurie

Známý jako Doktor House, herec je také talentovaný muzikant. Mezi jeho nástroje patří klavír, kytara, bicí, harmonika a saxofon. Hugh Laurie koncertovat již několikrát i v České republice a měl veliký úspěch!

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: HERCI, KTEŘÍ VE FILMECH NEJČASTĚJI ZEMŘELI. ZNÁMÝ PŘEDSTAVITEL PADOUCHŮ MÁ NA KONTĚ DOKONCE 70 ÚMRTÍ

Scarlet Johansson

Talentovaná herečka je nadaná i ve zpěvu. Vydala již šest alb, na kterých spolupracovala například s Peterem Yornem a dokonce založila pětičlennou kapelu The Singles. Dále se podílela na několika soundtracích a vystupovala na hudebním festivalu Coachella.

Hugh Jackman

Od drsného Wolverina se Hugh Jackman v posledních letech prosadil jako hlavní postava muzikálového snímku Největší showman. Pro mnohé nebylo překvapením, že charismatický herec dokáže i brilantně zpívat, hrál totiž v několika muzikálech i populárním filmovém zpracování Bídníků. Nicméně stále se najdou tací, které jeho silný hlas překvapí.

Gwyneth Paltrow

V posledních týdnech spíše kontroverzní herečka je kromě často obsazované umělkyně i slušnou zpěvačkou. Své dovednosti ukázala hned v několika filmech a seriálech, například v muzikálním seriálu Glee, kde její zpěv rozhodně nepotřeboval dabing.

Ewan McGregor

Ve Star Wars či Trainspottingu bohužel nebyla šance na muzikálové vystoupení (i když by ho někteří rádi viděli), nicméně v Moulin Rouge dokázal herec zazářit. Jeho vystoupení mu získalo nominaci na Zlatý Glóbus. Se svým hlasem herec dále vystoupil například v muzikálovém provedení Kráska a zvíře.

Jeremy Renner

Herec, kterého známe například jako postavu Hawkeye z Avengers, je také talentovaným hudebníkem. Jeho skladby si můžete pustit například na jeho YouTube kanále, kde jsou dostupné i videoklipy.

David Hasselhof

Plavčík z pobřežní hlídky, doktor v Mladí a neklidní i obránce zákona v Knight Rider se od sedmdesátých let věnuje i hudbě. Píseň Hooked On a Feeling se před pár lety objevila ve snímku Deadpool a v show Tvoje tvář má známy hlas v podání Aleše Hámy.

ZDROJ: Buzzfeed, SheKnows, StyleCaster

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.