Katapult na kočičí výkaly, loď ve tvaru kytary… V seriálu Dřevomaniaci plní parta dělníků ty nejbláznivější dětské sny

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Vybavte si Bořka Stavitele z dětství. Představte si ho o několik let později jako stokilového Američana a vynásobte pěti. Designér Jimmy DiResta a jeho tým v show Making Fun se pokouší ze dřeva postavit to, co jim malé děti na dálku popisují.

Koncept DIY videí na YouTube asi nemusíme představovat. Jaké nejkurióznější video jste však kdy zhlédli? „Co děti dokážou vysnít, to my dokážeme postavit,” tvrdí v úvodu pořadu designér a youtuber Jimmy DiResta, který nás celou show Dřevomaniaci provází.

Výrobci Jimmy, Jackman, Derek, Graz a Pat si na začátku každého dílu vyslechnou návrhy od dětí na obrazovce a podle jejich nálady si vyberou, do jakého projektu se jim chce. Jimmy DiResta je profesionální dřevořezbář a v show nás baví svou upřímností a odporem k dětem, což je pro koncept pořadu ironické.

Katapult na kočičí výkaly, loď ve tvaru kytary i dinosaurus, který servíruje tacos, a další podle moderátora „zbytečná” díla. Vše je možné! Dětské sny jsou pro Jimmyho podle jeho slov noční můra, nicméně na konci dne je stejně toho názoru, že kreativní projekty jsou pro děti pozitivní inspirací, aby méně času trávily u počítače.

Je zábavné vidět, jak „tvrdí chlapáci” spolupracují s dětmi na jejich bláznivých snech. I oni jsou uvnitř jen kluci, co se chtějí vyblbnout v dílně. Obě strany se navzájem inspirují a na konci každého dílu představí neuvěřitelné dřevěné kreace a detailní postup jejich tvorby.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.