Netflix přepisuje historii. V historicky prvním živém vysílání prolomí ticho o skandálu komik, kterého zfackoval Will Smith

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Udílení Oscarů se kvapem blíží a diváci jsou zvědaví, jaká překvapení přinese letos. Minulý rok se bezesporu nejvíc mluvilo o facce, kterou přímo na jevišti uštědřil Will Smith komikovi Chrisi Rockovi. O onom osudném večeru se bavič rozpovídá ve vůbec prvním živém vysílání na Netflixu ve stand-upu Chris Rock: Selective Outrage.

Slova „Netflix“ a „živě“ nejspíš na první pohled nejdou příliš dohromady. Vše se ale změní 4. března (5. března v ČR), kdy na této streamovací platformě diváci po celém světě budou moct zhlédnout první živý pořad. A nebude to nic jiného, než vystoupení slavného amerického herce a komika Chrise Rocka.

Legendární bavič, který se lidem do paměti vryl jako velmi úspěšný člen Saturday Night Live, si pro Netflix připravil svůj druhý stand-up speciál po první show Tamborine z roku 2018. Nové vystoupení s názvem Selective Outrage je ale v mnohém lákavější. Rock se totiž konečně vyjádří k nechvalně proslulému okamžiku minulého roku, kdy při předávání Cen Akademie schytal facku od herce Willa Smitha.

Komika rozhodně nečeká lehký úkol. Většina jeho kolegů je zvyklá svůj materiál nejdřív otestovat na divácích v menších klubech, jestli je dostatečně vtipný a až potom případně nahrát speciál. Rock se ale tentokrát musel spolehnout pouze na rady svých kamarádů z branže. 

Než to vypukne

Někteří z nich mu dokonce se sobotním pořadem, který se odehraje v Hippodrome Theatre ve městě Baltimore, pomůžou. Lidé ze 190 států si tak vychutnají půlhodinu dlouhou pre-show, ve které se ukáží například Amy Schumer, Ice-T, Jimmy Fallon, Sir Paul McCartney nebo Woody Harrelson. The Show Before the Show odmoderuje herec Ronny Chieng. 

Šťastný konec

Ihned poté, co Rockovy vtipy vezmou za své, na scénu přijde dvojice David Spade a Dana Carvey. Duo sledující provede The Show After the Show živě z The Comedy Store v Los Angeles, kde se odehraje i celá pre-show. Epickou noc poté uzavře šampion NBA Kareem Abdul-Jabbar.

Kdo hledá, najde

Protože Netflix s formátem živých vstupů teprve začíná, můžou být někteří zájemci z průběhu zmatení. Důležité je tedy včas kliknout na červené tlačítko Watch Live, které člověka včas připojí do „čekárny“, ze které se dostane na pre-show, poté na samotný speciál a nakonec na after-show.

Časový posun v tomto případě nehraje evropským divákům do karet, a proto se na Rockův speciál nejspíš živě podívají pouze skalní fanoušci nebo noční sovy. Ačkoliv ve Spojených státech komik první slova pronese přesně v 19 hodin, v tuzemsku bude tou dobou 5. března 4 hodiny ráno.

Nikdo se ale nemusí bát, samotný stand-up pak bude na Netflixu normálně k dispozici. Co ale znovu přehrát nepůjde, je pre-show a after-show. Pořad je navíc možné zhlédnout pouze v angličtině, proto je nutné si ještě před sledováním případně přenastavit jazyk účtu.

Noční podívanou plnou vtipů na účet oscarového skandálu z dílny čtyřnásobného výherce cen Emmy, známých jmen ze světa komedie a událost, jež vejde do streamovacích dějin, byste si určitě neměli nechat ujít!

Zdroje: Netflix Tudum, Page Six, Esquire

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.