Koktejl s kouřovým efektem nebo nápoj podobný dezertu. Mistři drinků v novém pořadu ukazují své umění

Eva Pospíchalová
foto: Netflix

Češi jsou proslulí milovníci piva, ale čas od času se najde příležitost pro změnu a obrátíme se na vínko nebo nějaký drink. Jak však vypadají pořádně propracované a originální koktejly, se jakými vyrazí do soutěže Mistři Drinků (Drink Masters)? 

V reality show Mistři Drinků (Drink Masters) se utká deset barmanských profesionálů. Jejich úkolem je tvořit co nejoriginálnější koktejly s cílem vyhrát přibližně dva miliony korun. Vítězí zde chuť, vzhled, kreativita a dodržení zadání. 

Soutěžící jsou profesionálové, ale i obyčejní barmani z lokálních podniků v USA a Kanadě. Na konkrétní úkol mají v každém kole přibližně hodinu a půl, kdy musí vymyslet svůj vlastní nápoj a být lepší než konkurence. Témata jsou různá: drink s použitím kouřového efektu, nápoj podobný dezertu či koktejl z ovoce.

Soutěž je však náročná, a to nejen proto, že konkurenci představují talentovaní mixologové, znalci a nezdolní hipsteři, ale všichni soutěžící jsou technicky velmi zdatní, precizní a rychlí. Hodnocení bude proto velmi náročné už jen pro obtížnost zadání a subjektivitu chuti. Pořad moderují Tone Bell, Julie Reiner a Frankie Solarik.

Všech deset dílů první série na vás čeká na Netflixu, tak popadněte skleničku! 

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.