10 nejlepších filmů a seriálů, které v září vyšly na Netflixu, včetně dvou povedených dramat, která čeští diváci úplně přehlédli

Foto: Miles Crist/Netflix © 2024

Co si pustit na Netflixu? To je otázka, kterou si čas od času položí každý z nás. My se vám to však snažíme ulehčit a sestavovat pro vás nejrůznější žebříčky, které vám mohou výběr usnadnit. Tady jsou ty nejlepší a aktuálně nejoblíbenější filmy a seriály Netflixu za měsíc září.

TOP filmy a seriály na Netflixu za měsíc září

Netflix patří mezi jednu z nejoblíbenějších streamovacích platforem, a i u nás je stále nejpoužívanější. A to zejména díky svému velkému množství pořadů, filmů a seriálů z nejrůznějších žánrů. Novinky Netflix vydává téměř denně. Někdy je však těžké se v nich zorientovat a rozhodnout se, co si pustíte. A ne všechny nové filmy a seriály na Netflixu jsou samozřejmě dobré. A proto vám pravidelně přinášíme žebříčky toho nejhoršího, i toho nejlepšího, za daný měsíc.

Pojďme se tedy podívat, na ty nejlepší filmy a seriály na Netflixu, které vyšly v září, a které stojí za to si pustit. Tituly jsou vybrány naší redakcí v kombinaci s hodnocením na ČSFD, Kinoboxu nebo jiných hodnotících platformách.

Mr. McMahon

Dokumentární minisérie mapuje vzestup a pád kontroverzního magnáta Vince McMahona, který je spoluzakladatelem wrestlingové společnosti WWE. V šesti dílech můžeme kromě jiného sledovat přeměnu WWE z malé regionální firmy v globální zábavní velmoc a výbušná obvinění ze sexuálního obtěžování, která zapříčinila McMahonovu rezignaci.

Hodnocení na ČSFD: 86 %

Do ohně: Ztracená dcera

Dvoudílná série Do ohně: Ztracená dcera se točí kolem Cathy Terkanian, ženy, která jako nezletilá otěhotněla a její matka ji donutila dát dítě k adopci s tím, že se bude mít u jiné rodiny mnohem lépe. Celé roky toho však litovala, dokonce tak, že měla jeden čas neustále myšlenky na sebevraždu. O mnoho let později dostala Cathy Terkanian dopis, který jí navždy změnil život. Dozvěděla se v něm, že je její dcera, kterou dala před 35 lety k adopci, od roku 1989 nezvěstná. Cathy nedává a rozhodne se, že ji za každou cenu najde. Vůbec ale netuší, jaké hrůzy odhalí.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 81 %

Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových

Bratři Lyle a Erika Menendezovi, podle kterých je seriál Netflixu Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových natočen, v roce 1989 chladnokrevně zabili své rodiče. Bez jediného zaváhání je oba rozstříleli brokovnicí. Během svého činu byli dokonce schopni si dojít do auta pro další nábojnice. Lyle a Erik Menendezovi koupili za hotovost dvě brokovnice. Druhý den trénovali na střelnici. A následující noc zavraždili Josého Menendeze a Mary Louise „Kitty“ Menendezovou, když manželé společně sledovali film ve svém sídle v Beverly Hills. Po ohavném činu posbírali nábojnice a odjeli, aby se mohli za pár hodin vrátit a zavolat policii, které tvrdili, že rodiče v tomto stavu našli.

Čtěte více zde.

Hodnocení na ČSFD: 77 %

Tohle nikdo nechce

Otevřená a upřímná Joanne společně se svou sestrou moderuje podcast o sexu a vztazích a nevěří v Boha. Na druhé straně sympatický a milý Noah je trochu nekonvenční rabín, který se nedávno rozešel s přítelkyní. Tyto dva naprosté protiklady se setkají na jednom večírku a jak už to bývá, přeskočí mezi nimi jiskra. Láska se prostě na náboženství a další okolnosti neptá. Dvojice má úplně rozdílný pohled na život a ke všemu jim do cesty kladou překážky i členové jejich dvou rodin.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

Dědictví od krve

Dědictví od krve je jihoafrický dramatický seriál s 20 epizodami, který je plný rodinných dramat, firemních intrik a záhad. Příběh vypráví o Khanyie Adesinu, která se vrací domů, aby převzala kontrolu nad obchodním impériem své rodiny Spear Industries, poté, co vše upadne do korupce a zmatku. Hlavní událostí, která má na svědomí spád celého děje, je smrt bývalého generálního ředitele firmy, který měl prsty v mnoha nelegálních aktivitách. Když byl však na sklonku života, snažil se přerušit vztahy s teroristickou skupinou A6, která využívala zdroje firmy k pašování nelegálního zboží. Jeho rozhodnutí vymanit se z této spolupráce však vedlo k jeho vraždě, která je největší záhadou série. Škoda je, že u nás většina diváků tento skvělý seriál přehlédla.

Hodnocení na IMDb: 7,5

Královna zloduchů

Poloautobiografické drama Královna zloduchů se odehrává v 80. letech v Japonsku a sleduje mladou oddanou ženu, která soutěží se svými vrstevníky a hledá cestu do světa ženského profesionálního wrestlingu. To vše v době, kdy ženy usilují o získání svobody a o lepší postavení ve společnosti ovládanou muži. Hrdinka tohoto seriálu jako malá doufala, že se stane úspěšnou profesionální wrestlerkou. Jenže podle svého okolí vypadala moc mile a nedokázala by být „tou zlou“ zápasnicí. Osud však zapříčinil, že se z ní stala Dump Matsumoto, snad nejneoblíbenější postava japonské historie, která v kleci i mimo ni rozpoutávala naprosté šílenství.

Více čtěte zde.

Hodnocení na Kinoboxu: 74 %

Zkáza bohů

Po propadáku Rebel Moon povstal Zack Snyder z popela a přišel s animovaným hitem. Diváky tento kousek přivádí do světa krutých bitev, v němž bojovnice Sigrid na válečném poli zachrání smrtelného krále Leifa. Nicméně jejich zakázané lásce Thor nepřeje, a proto během jejich stavební noci rozpoutá peklo. Za jeho čin, který oba přežijí, se mu rozhodnou pomstít.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 73 %

Závistivá

Argentinský komediální seriál pojednává o Vicky, které táhne na čtyřicet. Kamarádky se jí vdávají jak na běžícím páse, což v ní vždy probouzí šílenou závist. Jednoho dne už to nedokáže snést a dá svému příteli ultimátum. Buď si ji před její čtyřicítkou vezme, nebo je konec. Nic však nedopadne podle jejich představ, takže si musí najednou zvykat na to, že je stále svobodná. Svého cíle chce však dosáhnout, takže se vydává hledat manžele, což způsobí celou řadu humorných situací.

Hodnocení na ČSFD: 73 %

Apollo 13: Boj o přežití

Netflix vydal dokumentární film Apollo 13: Boj o přežití, který se noří do lunární mise, od událostí, které vedly k explozi, jež ohrozila životy členů posádky Jamese Lovella, Freda Haise a Johna „Jacka“ Swigerta, až po jejich návrat na Zemi. Převyprávění tohoto hrůzostrašného příběhu, který naštěstí díky řídícímu středisku v Houstonu, které muselo v průběhu následujících čtyř dnů vynaložit hromadu úsilí k tomu, aby dopravili posádku zpět na zem, obsahuje zvukové záznamy z mise, nikdy dříve neviděné filmové materiály, archivní i nové rozhovory s posádkou, jejich rodinami a týmem v Ground Control.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 73 %

Příšera ze starého Soulu, 2. řada

Jihokorejský kousek plný monster v první řadě přivedl své diváky do doby, kdy se Korea nacházela pod japonskou nadvládou, kterou ukončilo svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki. Hlavní hrdinové se střetli s nebezpečnými bytostmi zrozenými z chamtivosti. Poté, co museli bojovat o holý život v městě Gyeongseong, doputovali do nemocnice, kde se to hemžilo zrůdnými monstry. V pokračování se přesouváme do současného moderního Soulu, přičemž se hrdinové dozvídají, že peklo ještě neskončilo.

Čtěte více zde.

Hodnocení na ČSFD: 70 %

Zdroje: Netflix, Netflixer, ČSFD, Kinobox, IMDB

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.