Samuel L. Jackson získává další hlavní filmovou roli. Zahraje si v novém dramatu Netflixu

Foto: Lions Gate Films

Samuel L. Jackson získal další hlavní filmovou roli v novém dramatu Netflixu The Piano Lesson. Film je založen na stejnojmenné hře Augusta Wilsona a zahrají si v něm také John David Washington a Danielle Deadwyler.

Příběh The Piano Lesson se soustředí na následky Velké hospodářské krize v Pittsburghu v roce 1936 a zaměřuje se na rodinu Charlesových vedenou Doakerem Charlesem a jejich rodinné dědictví – klavír zdobený vzory vyřezanými zotročeným předkem.

Adaptaci klasické hry Augusta Wilsona od Netflixu, kterou streamovací platforma oznámila v roce 2021, režíruje Malcolm Washington podle scénáře, který adaptoval s Virgilem Williamsem. Ve filmu si dále zahrají Ray Fisher, Danielle Deadwyler, Michael Potts a Corey Hawkins.

Wilson, který zemřel v roce 2005, původně napsal hry Fences a Ma Rainey’s Black Bottom, které byly obě adaptovány do uznávaných filmů. V obou hrála Viola Davis a za první z nich získala Oscara. Obě hry spolu s The Piano Lesson tvoří součást The Century Cycle, který se zabývá zkušenostmi afroamerické komunity ve 20. století.

Samuel L. Jackson se mimo jiné v současné době připravuje na návrat do MCU jako Nick Fury v novém seriálu Disney+ Secret Invasion, ve kterém si dále zahrají Olivia Colman, Emilia Clarke a Ben Mendelsohn.

Zdroje: Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.