Série plná akce a napětí: Eddie Redmayne zazáří v nové předělávce úspěšného temného thrilleru Den Šakala

Kristyna Dvorackova
Foto: SkyShowtime

Platforma SkyShowtime zveřejnila oficiální trailer k očekávanému desetidílnému seriálu The Day of the Jackal, který bude dostupný od 6. prosince. Hlavní roli v této nové verzi příběhu hraje Eddie Redmayne jako nájemný vrah, který si říká Šakal. Specializuje se na nájemné vraždy za tučné odměny. Po poslední vraždě se však dostává do střetu s britskou zpravodajskou důstojnicí (Lashana Lynch), která ho začne pronásledovat po celé Evropě ve vzrušující honičce.

Úrsula Corberó, známá z Money Heist, ztvární postavu Nurii, důležitou ženu v Šakalově osobním životě, která netuší o jeho skutečné identitě. Mezi další herce, kteří se v seriálu objeví, patří Charles Dance (Game of Thrones), Richard Dormer (Fortitude), Chukwudi Iwuji (Guardians of the Galaxy Vol. 3), Lia Williams (The Crown) a další. Seriál slibuje nejen akci a napětí, ale i hlubší náhled do Šakalova života a vztahů.

Desetidílný thriller s názvem The Day of the Jackal vychází z románu Fredericka Forsytha a oceňovaného filmu z roku 1973 od Universal Pictures. Scénář a adaptaci napsal Ronan Bennett, tvůrce uznávaného seriálu Top Boy, zatímco režie se ujal oceňovaný Brian Kirk, známý prací na seriálech jako Game of Thrones, Luther a Boardwalk Empire. Eddie Redmayne, který ztvárňuje hlavní roli, se také podílí jako výkonný producent. Autor původní knihy Frederick Forsyth figuruje jako konzultující producent.

Den šakala za roku 1973

Původní snímek Den šakala z roku 1973 se odehrává v roce 1962, kdy se stal prezident Charles de Gaulle pro mnohé Francouze zrádcem, když dal Alžíru nezávislost. Extremisté vytvořili ilegální organizaci a rozhodli se de Gaulla zabít. Když první pokus nevyšel, najali si nájemného vraha, který si řekl o půl milionu dolarů a zvolil si krycí jméno Šakal. Aby získali potřebnou částku, museli vyloupit několik bank. To vzbudilo pozornost tajné služby. Zadrželi kurýra extremistů a mučením z něj dostali jediné jméno, kterým bylo Šakal. Jenomže ten za sebou důkladně zametá stopy, a není lehké ho polapit. Komisař Claude Lebel se však za naprostého utajení dostává záhadnému atentátníkovi na stopu. Původní snímek si vysloužil velké uznání a na ČSFD má hodnocení 85 %.

Povede si novinka The Day of the Jackal v podobě seriálu stejně úspěšně? To zjistíme 6. prosince.

Zdroj: SkyShowtime, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.