8 novinek týdne na Netflixu: Dokument, ve kterém Menendézovi po letech promluvili, 4. řada Outer Banks či drama po romantiky

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V tomto týdnu se Netflix převážně zaměřil na tituly temnějšího rázu. Podívat se můžeme na dokument mapující případ proslulých bratrů, kteří zavraždili své rodiče, nebo na kousek zachycující vraždu mladé dívky. Zaujme také pořádná krvavá řezba z éry Čosonu a životopisné drama. Kromě jiného se na scénu vrátil kousek, který diváci označují za jeden z nejlepších dobrodružných seriálů současnosti.

Bratři Menendézovi (The Menendez Brothers)

V září Netflix zabodoval se sérií Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových, která líčí skutečný případ nechvalně proslulých bratrů. Protože streamovací gigant počítal s tím, že diváky bude zajímat, jak to bylo s vraždou rodičů ve skutečnosti, připravil si také dokument. Lze v něm vidět, jak reálně probíhalo zatčení bratrů a následný soudní proces. Tvůrci nezapomněli začlenit ani výpovědi bratrů, kteří v dokumentu hovoří třeba o tom, že pobývají ve vězení už více než třicet let. Sotva dokument na Netflix vstoupil, už kraluje TOP 10.

Čtěte více zde.

Základní pětka (Starting 5)

Nový desetidílný sportovní seriál přináší intenzivní pohled do zákulisí sezony NBA 2023-24 očima pěti největších hráčů ligy, Jimmyho Butlera (Miami Heat), Anthonyho Edwardse (Minnesota Timberwolves), LeBrona Jamese (Los Angeles Lakers), Domantase Sabonise (Sacramento Kings) a Jaysona Tatuma (Boston Celtics). Jednotlivé díly zachycují jejich boje na hřišti i mimo něj, překonávání zranění, hon za slávou a vyvažování požadavků rodiny a jejich odkazu.

Tomb Raider: The Legend of Lara Croft

Nebyl by to Tomb Raider, kdyby Lara nepronásledovala mocné starověké relikvie. V novém animovaném seriálu pátrá po artefaktu, který má kořeny v čínské mytologii. Když je z panství Croftů ukraden nebezpečný a mocný čínský artefakt, Lara opouští své přátelé a sama se po něm vydává pátrat. Zjišťuje, že se o jeho zmizení postaral zloděj s podivným osobním spojením.

Odvážné pátrání ji zavede na dobrodružnou výpravu kolem světa a do hlubin zapomenutých hrobek, kde se bude muset postavit svému pravému já a rozhodnout se, jakou hrdinkou chce vlastně být.

Konec mlčení: Případ Marie Soledadové (Breaking the Silence: The Maria Soledad Case)

Argentinský kriminální dokument mapuje otřesný případ vraždy sedmnáctileté studentky katolické školy, ke které došlo v září 1990. Den před vraždou se Marie účastnila školské akce, ze které ji vyzvedl její o deset let starší přítel. Vzal ji na diskotéku, kde bylo přítomno několik dětí politických činitelů.

Následující den bylo její tělo nalezeno na skládce sedm kilometrů od města se známkami brutálního znásilnění a mučení. Protože za její vraždu mohli potomci vlivných lidí, spravedlnost byla nastolena až o mnoho let později. Několikrát bylo prokázáno, že bylo manipulováno s důkazy tak, aby viníci vyšli z vraždy bez trestu. Ukázalo se, že ji zabili, protože byla žena. Její vražda je tak prvním oficiálně potvrzeným případem femicidy.

Outer Banks – 1. část 4. řady

Je to už osmnáct dlouhých měsíců, co Pogues nalezli zlato v El Doradu. Nyní oblíbená parta dobrodruhů podnikne další výpravu za novým pokladem. Ačkoliv plánovali vést obyčejný život a nechat lov pokladů za sebou, nevyšlo jim to. Aniž by si to uvědomili, jsou vtaženi do nového dobrodružství a jsou jim samozřejmě nebezpeční nepřátelé v patách. Čtyřku Netflix rozdělil na dvě části. Druhé se diváci dočkají až 7. listopadu.

Na jejím místě (In Her Place)

Netflix ve větší míře s kousky, které byly natočeny podle skutečných událostí, boduje. Tento týden uvedl dramatický snímek natočený podle vraždy, kterou v roce 1955 spáchala kontroverzní chilská spisovatelka, jež bojovala za práva žen. Jestli byla feministická spisovatelka za vraždu zatčena a odseděla si pár let ve vězení, se v novém dramatu dozvíme.

Když María Carolina Geel zabije svého milého v hotelu, případ zaujme plachou asistentku soudce. Poté, co se vnímavá Mercedes vrátí ze spisovatelčina bytu, začne si klást otázky, jakou roli ona a ostatní ženy ve společnosti mají. U spisovatelky totiž nalezla oázu svobody a chtě nechtě si s ní rozumí.

Čtěte více zde.

Válka a povstání (Uprising)

Nové akční drama, v němž meče létají vzduchem a krev teče proudem, diváky přivádí do časů korejského středověku neboli éry Čosonu. Film pojednává o dvou mužích, kteří se znají od dětství. Jeden z nich byl otrokem a druhý jediným synem nejprestižnějšího vojenského rodu. Když Cheon-yeong jménem svého „mladého pána“ složí vojenskou kvalifikační zkoušku, snaží se Jong-ryeo na oplátku přesvědčit otce, aby Cheon-yeonga propustil z otroctví.

Bohužel neuspěje, což Cheon-yeonga naštve. Jakmile vypukne válka s Japonskem, uprostřed chaosu uteče a přidá se ke spravedlivé armádě. Jong-ryeo se mezitím mylně domnívá, že to byl Cheon-yeong, kdo při svém útěku zabil jeho rodinu. Po sedmi krutých letech války se Cheon-yeong díky svým schopnostem vyškrábal na vrchol spravedlivé armády a Jong-ryeo se stal následovníkem vládnoucího rodu. Ve zpustošeném Čosonu stojí bývalí přátelé proti sobě. Jeden na straně lidu a druhý na straně královské rodiny.

Čtěte více zde.

Planeta osamělých srdcí (Lonely Planet)

Ani v tomto týdnu se neobejdeme bez pořádné romanťárny. Tentokrát v ní hlavní role sehrájí Liam Hemsworth, představitel nového Geralta z temného fantasy Zaklínač, a zhruba o dvacet let starší herečka Laura Dern. Příběh se točí okolo sympatické spisovatelky, která vyráží hledat útočiště do slunného Maroka, kde doufá, že se po těžkém rozvodu opět rozepíše.

V průběhu pobytu se seznámí s pohledným Owenem, který je mladší než ona. Zatímco společně poznávají krásy exotické krajiny, vznikne mezi nimi pouto, se kterým ani jeden z nich nepočítal.

Čtěte více zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, sportskeeda, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.