Netflix může mít nový hit. Psychologický thriller Poslední noc v Tremoru nabízí mrazivou atmosféru jako od Stephena Kinga

Michaela Pašková
Foto: LANDER LARRAÑAGA/NETFLIX © 2023

Na Netflix se řítí napínavý psychologický thriller, který se bude zamlouvat zejména fanouškům děl Stephena Kinga. Španělská minisérie Poslední noc v Tremoru (The Last Night at Tremore Beach) svým divákům nejenom nabídne mrazivou atmosféru, ale i zajímavý příběh s tím správným AHA momentem.

Nadcházející osmidílná španělská minisérie Poslední noc v Tremoru je jednou z nejzajímavějších adaptací, které Netflix umožnil vzniknout. O její natočení se postaral režisér Oriol Paulo, který si spíše libuje v temnějších projektech. Stojí například za mysteriózním krimi snímkem Contratiempo (na Kinoboxu dosahuje skvělých 83 %) a mysteriózním dramatickým filmem Záhadná bouře (na Kinoboxu dosahuje slušných 72 %), na který se můžete podívat na Netflixu.

Ztvárněním hlavní postavy se v nadcházející minisérii ujal Javier Ray, který dříve zářil v úspěšném seriálu Kokainové prostředí a dramatické komedii Holky ze zadních lavic.

Předlohou očekávané minisérie je stejnojmenný psychologický thriller Mikela Santiaga, který si čtenáři na goodreads chválí a přirovnávají k dílům Stephena Kinga. „Důvodem, proč jsem si tento thriller opravdu užila více než jiné knihy, které v poslední době vyšly, je skutečnost, že zvrat nezávisel na nadpřirozeném aspektu. Když thriller začínáte číst, víte v podstatě, co v něm můžete očekávat. Co však nečekáte, je, že příběh je vytvořen tak, aby přinesl ten správný AHA moment, jenž jsme si všichni zamilovali,“ uvádí na adresu knihy jedna z čtenářek.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ ROKU 2023 SE VRACÍ. DRUHÁ ŘADA DRAMATU DIPLOMATICKÉ VZTAHY MÁ PRVNÍ UPOUTÁVKU 

Foto: LANDER LARRAÑAGA/NETFLIX © 2023

Co můžeme od Poslední noci v Tremoru očekávat?

Příběh psychologického thrilleru Poslední noc v Tremoru se zaměřuje na skladatele a klavíristu Petera, který se nedávno rozvedl a prožívá tvůrčí krizi. Aby vše překonal, uchýlí se do malebné vesničky nacházející se v blízkosti odlehlé pláže Tremore v Irsku, kde jsou na míle daleko jeho jedinými sousedy manželé žijící ve vedlejším domě.

Jedné bouřlivé noci Petera zasáhne blesk, díky čemuž začne trpět strašnými bolestmi hlavy a podivnými sny o svých sousedech. Jakmile se tenká hranice mezi jeho sny a realitou začne stírat, uvědomí si, že jeho bizarní vize mohou být varováním před hrůzou, která teprve přijde.

Minisérie Poslední noc v Tremoru, ve které se na první pohled idylická dovolená na irském pobřeží promění v noční můru s otřesnými následky, vstoupí na Netflix 25. října.


Zdroje: Netflix, What‘s on Netflix, goodreads, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.