Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese: Miliardář na Netflixu prozradí, co lidstvo čeká, a navrhne možnosti řešení chudoby

Eva Lenská
Foto: Netflix

Svět čelí celé řadě problémů a to mnohé z nás znepokojuje. Globální oteplování, nadměrný vliv sociálních médií, dezinformace, nakažlivé nemoci a chudoba — o tom všem by se dalo dlouze mluvit. Možná právě proto vznikl dokumentární seriál s názvem Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese (What’s Next? The Future with Bill Gates), který právě míří na Netflix.

Technologický vizionář, filantrop, někdejší spoluzakladatel společnosti Microsoft a jeden z nejbohatších lidí na světě, zve diváky, aby se s ním vydali na cestu za poznáním a možným řešením palčivých problémů, kterým čelí dnešní svět.

ČTĚTE TAKÉ: ÚSPĚŠNÝ APOKALYPTICKÝ HIT PLNÝ PŘÍŠER SE VRACÍ NA NETFLIX. TRAILER SLIBUJE VÍCE AKCE A DALŠÍ POCHYBNÉ EXPERIMENTY

V novém pětidílném dokumentárním seriálu Bill Gates rozebere výhody a rizika umělé inteligence, všudypřítomný problém dezinformací a nejistoty ohledně toho, co je v éře sociálních médií pravda. Pomůže divákům pochopit rozsah klimatické krize a potenciál nejmodernějších technologií. Nezapomene ani na příjmovou nerovnost a možnosti řešení chudoby. A také na to, jaké pokroky dělá věda při vývoji léků na smrtelné nemoci.

Výkonným producentem seriálu, který mimo jiné obsahuje i postřehy a komentáře nejznámějších světových vědců, politiků, myslitelů, novinářů, lékařů, umělců a dalších osobností, je držitel Oscara za dokument 20 Feet from Stardom Morgan Neville.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: TOHLE NIKDO NECHCE: NETFLIX UVEDE VTIPNÝ A ČÁSTEČNĚ AUTOBIOGRAFICKÝ ROMANTICKÝ SERIÁL PLNÝ PŘEKÁŽEK, JISKŘENÍ A PROTIKLADŮ

Ačkoli Gatesovi táhne na sedmdesát, pořád v sobě vidí studenta, učí se nové věci a nebojí se různých výzev. „Bill je jedním z nejzvídavějších lidí, které jsem poznal, a množství učení, kterému se stále denně věnuje, je skutečně inspirující,“ řekl Neville.

„Tento seriál se zabývá některými z nejdůležitějších témat, kterým čelí dnešní společnost, a já doufám, že toto zkoumání bude pro lidi stejně vzrušující, jako bylo pro mě natáčení. Učení se novým věcem a setkávání se s inovátory jsou tím, co každý den obohacuje můj život, a tento seriál mi poskytl příležitost dělat obě tyto věci zároveň,“ doplnil ještě.

Pětidílný dokumentární seriál Co dál? Budoucnost podle Billa Gatese bude na Netflixu dostupný 18. září. I s českým dabingem.

Zdroj: Tudum, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.