Krimi seriál, který vás bude nutit pouštět díl za dílem, drsný thriller s vysokým hodnocením, Apollo 13 a další novinky na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Seacia Pavao/Netflix

První zářijový týden Netflix zahájil pěkně zostra, protože až na řádění překrásných makléřek na vysokých jehlách nás čeká jedna drsná novinka vedle druhé. Oscarová Nicole Kidman bude například ve své nové mysteriózní dramatické minisérii Svatba roku podezřelá z vraždy. Nesmíme opomenout thriller Rebel Ridge plný akčních scén anebo dokumentární kousek o Apollo 13, který ocenil i historik NASA.

Neslýchané: Hope Solo vs. fotbal v Americe (Untold: Hope Solo vs. U.S. Soccer)

Netflix vypustil do světa novou část dokumentární série Neslýchané, která vyvolává celou řadu otázek o ženském americkém fotbalu. Centrem dění je legendární brankářka Hope Solo, jež v letech 2000 až 2016 hrávala za americký národní tým, s nímž vyhrála dvě zlaté olympijské medaile. Její hvězdnou kariéru provází několik skandálů. V roce 2016 byla z národního týmu vyhozena pro nesportovní chování. Otázkou však zůstává, jestli nebyl důvod nebyl jiný, protože o rok dříve společně s dalšími hráčkami požadovala stejné platy jako dostávají mužští hráči. Dámy podaly stížnost, ve které poukázaly na nerovnost v platech a diskriminační zacházení. Přestože hráčky měly lepší bilanci, nebylo s ženským národním týmem zdaleka tak dobře zacházeno jako s mužským.

Outlast – 1. část 2. řady

Drsná survival show natáčená na Aljašce sleduje 16 osamělých vlků bojujících o milion dolarů. Některé z nich k bláznivé zkušenosti dohnala finanční situace, jiné zase žene touha po adrenalinu. Stejně jako předchozí řada pokračování startuje se čtyřmi týmy, jejíchž členové se musí velmi rychle přizpůsobit drsným podmínkám bez odpovídajícího vybavení. Mrazivé teploty, neustálé vlhko, nedostatek denního světla a málo zdrojů pitné vody jsou jen některé z výzev, kterým musí hráči během soutěže čelit. Samozřejmě si musí dávat i pozor na své spoluhráče, protože vyhrát může jen jeden. Závěrečné díly Netflix uvede 11. září.

Apollo 13: Boj o přežití (Apollo 13: Survival)

Let Apollo 13 je něčím, co snad známe všichni. Nejrůznější produkční studia se již několikrát pokusila natočit průběh sedmého pilotovaného letu programu Apollo, jehož cílem bylo třetí přistání lidí na Měsíci. Během osudného letu došlo k explozi jedné z kyslíkových nádrží, což naštěstí dobře dopadlo. Nejnovější dokument, který historik NASA hodnotí jako nejlepší, který kdy o Apollo 13 vznikl, kromě jiného obsahuje kompletní zvukové záznamy z mise, nikdy neviděné filmové materiály i archivní záběry s posádkou.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ZÁŘÍ NA NETFLIXU: NAPÍNAVÉ KRIMI S NICOLE KIDMAN, OD KTERÉHO SE NEBUDETE MOCT ODTRHNOUT, NEBO NÁSTUPCI DAHMERA

Nebezpečná síť: Temný příběh portálu Zona Divas (Caught in the Web: The Murders Behind Zona Divas)

Dokumentární série mapuje příběh dívek z chudých poměrů, kterým byla přislíbena práce modelek, servírek nebo hostesek v mexických turistických městech. Bohužel se staly kořistí zločinecké skupiny, která jim zabavila pasy a nabízela jejich sexuální služby prostřednictvím webové stránky Zona Divas, jež byla aktivní v letech 2001 až 2018. Přestože docházelo k vraždám dívek, tato organizace působila dál. Podle médií bylo v souvislostí s její činností vyšetřováno zhruba 20 osob, kdy například Ignacio Santoyo Cervantes byl po zatčení propuštěn pro nedostatek důkazů a nyní údajně pobývá na Kubě.

Svatba roku (The Perfect Couple)

Seriálové zpracování bestselleru pojednává o Amelii, která se vdává do jedné z nejbohatších nantucketských rodin. Její budoucí příbuzné se nebojí dávat najevo, že s ní nejsou spokojeny. Ačkoli ženichova matka v podání Nicole Kidman na svatbě opravdu nešetří, předsvatební veselí naruší nalezení mrtvoly na pláži. Následné vyšetřování, během něhož vyplouvají na povrch špinavá tajemství bohaté rodinky, až podezřele připomíná příběh jedné z knih, kterou budoucí tchýně napsala. Amelie se tak bude muset mít na pozoru, protože předtím, než projde uličkou k oltáři, se musí vypořádat s budoucími příbuznými, mezi kterými se zřejmě ukrývá vrah. Mysteriózní dramatická minisérie nejenom láká na herecký výkon zmiňované Kidman, ale také na Lieva Schreibera a Dakotu Fanning.

Čtěte více zde.

Makléři z Hollywoodu (Selling Sunset) – 8. Řada

Vzhledem k tomu, že se realitní trh s luxusními nemovitostmi ocitl v krizi, naše oblíbená společnost The Oppenheim Group vynakládá v předčení konkurence nebývalé úsilí. Aby se zkušené realitní makléřky udržely na vrcholu, musí překonávat profesní i osobní problémy, protože se v kanclu drby šíří nebývalou rychlostí.

Rebel Ridge

Napínavý thriller pojednává o bývalém mariňákovi, který přijíždí do městečka Shelby Springs s jednoduchým úkolem – složit kauci za svého bratrance. Když však jeho životní úspory neprávem padnou do rukou strážců zákona, je nucen nejenom postavit se náčelníkovi místního policejního sboru, ale i jeho bojovně naladěným podřízeným. Nečekaného spojence nachází v soudní úřednici, která se společně s ním ocitá ve smrtonosném nebezpečí. Novinka slibuje spoustu akce, střílečky a pořádné rvačky. Navíc pozor, Rebel Ridge má na Rotten Tomatoes ultra vysoké hodnocení od kritiků a to 97 %!

Čtěte více zde.


Zdroje: Netflix, Rotten Tomatoes, Women´s Health, Tudum, France 24

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.