Úspěšný apokalyptický hit plný příšer se vrací na Netflix. Trailer slibuje více akce a další pochybné experimenty

Eva Lenská
Foto: Netflix

Už brzy diváky na Netflixu čeká pořádné peklo. Úspěšný jihokorejský seriál Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature) se vrací s 2. řadou a slibuje ještě víc příšer, akce i napětí. Z minulosti se konečně přesunou do moderního Soulu, epizod však dostanou o něco méně.

První řada, která měla deset epizod, fanoušky zavedla do roku 1945, kdy byla Korea pod japonskou koloniální nadvládou, kterou ukončila 2. světová válka a svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki. Hlavní hrdinové se tehdy setkali s podivnými bytostmi zrozenými z chamtivosti. Poté museli bojovat o přežití ve městě Gyeongseong. Nakonec je stopy zavedly až do nemocnice plné zrůdných monster.

V seriálu si zahráli oblíbení jihokorejští herci Park Seo Joon, Han So Hee a Wi Ha Joon. Diváky kousek, jenž byl směsicí mnoha žánrů, doslova nadchl, což je znát i z hodnocení na ČSFD, kde si Příšera ze starého Soulu vysloužila slušných 71 %.

ČTĚTE TAKÉ: JEDEN Z NEJLEPŠÍCH FILMŮ S VÁLEČNOU TEMATIKOU MÍŘÍ NA NETFLIX. NERVY DRÁSAJÍCÍ THRILLER S TÍSNIVOU ATMOSFÉROU, HODNOTÍ HO DIVÁCI

Foto: Netflix

„Naprostá pecka a nejlepší seriál za dlouhou dobu. Ta lehkost, se kterou Korejci dokáží střídat žánry od hororu přes komedii po romanci, je úžasná. Hudba dokonalá, vizuál podmanivý. Perfektně zvolení herci. Takhle má vypadat pohádka pro dospělé,“ napsal o první řadě jeden z nadšených diváků.

„Seriál těží z faktu, že vychází z děsivých historických událostí a nebude náhodou, že koncept nemocnice silně připomíná klasická temná japonská anime,“ pokračoval další, který chválil velmi věrohodný herecký výkon hlavní hrdinky. Uvedl, že mezi další pozitiva patří audiovizuál a emocemi nabitá atmosféra.

„Období druhé světové války, kdy je Korea okupována Japonci, je nesmírně zajímavé a tvoří nosnou kostru seriálu. Japonci za války moc rádi experimentovali na lidech, což je tady opět dobře vykreslené,“ zmínil jiný komentující. Kladně hodnotil také skvělou kameru, solidní hudbu a hodně akce. „Hrdinové přežijí neuvěřitelné věci. Krvaví, zlomení, ale po pár chvilkách jsou v pohodě, a vždy s perfektními vlasy,“ doplnil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 8. ŘADA SERIÁLU CIZINKA SE NEBUDE PŘÍLIŠ PODOBAT KNIZE, ŘÍKÁ JEJÍ AUTORKA DIANA GABALDON

Druhá řada bude mít sedm epizod a děj se z minulosti přesune do současnosti, tedy do dnešního Soulu. Han So Hee a Park Seo Joon samozřejmě zůstanou, ale místo pohledného Jang Tae Sanga poznáme muže jménem Jang Ho Jae, který je mu neskutečně podobný.

Mezi nové postavy budou patřit kapitán Kuroko (Lee Mu Saeng), který vede tým elitních agentů, a jistý Seung Jo (Bae Hyeon Seong), o kterém zatím víme jen to, že pronásleduje Ho Jaeho a hlavní hrdinku Chae Ok. Z temné upoutávky se dozvídáme, že peklo ještě neskončilo a před hrdiny je rozhodující boj.

Pokračování mají na svědomí opět režisér Jung Dong Yoon a scenáristka Kang Eun Kyung. Kromě akce, napětí a nadpřirozených schopností, lze očekávat další pochybné experimenty, což naznačuje, že hrůzy z minulosti se mohou opakovat. A možná i ve větší míře.

Druhá řada seriálu Příšera ze starého Soulu bude na Netflixu dostupná 27. září i s českým dabingem.

Zdroje: About Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.