10 krimi seriálů na Netflixu, které budete s napětím sledovat až do konce. Nechybí ani thrillery od mistra zvratů Harlana Cobena

Foto: Netflix

Krimi seriály patří rozhodně k nejoblíbenějším žánrům na Netflixu a není divu, protože je jich tam ke zhlédnutí opravdu hodně a navíc velice dobrých. Temné zápletky, složité vyšetřování a napínavé dějové zvraty přitahují diváky, kteří hledají nejen adrenalin, ale i příběhy, které je udrží v napětí až do posledního okamžiku. Tady je 10 našich tipů na krimi seriály, u kterých si budete nuceni pouštět díl za dílem, dokud nedojdete do konce.

Netflix nabízí širokou škálu napínavých kriminálních seriálů, od drsných dramat po psychologické thrillery, které vás přinutí přemýšlet o morálních dilematech a lidské přirozenosti. V tomto článku se podíváme na náš výběr toho nejlepšího, co Netflix v oblasti krimi seriálů nabízí, a co podle nás stojí za pozornost.

Pro lepší přehled jsme námi vybrané krimi seriály seřadili podle hodnocení diváků na ČSFD od nejvyššího po nejnižší.

Top Boy

Hodnocení na ČSFD: 83 % 

Drsné kriminální drama odehrávající se v ulicích východního Londýna se poprvé objevilo na britském vysílacím kanálu Channel 4 v roce 2011. O dva roky později následovala druhá řada. Poté se seriálu ujal Netflix a začal natáčet jeho reboot. Ačkoliv streamovací gigant vydal další tři řady, přeje si, aby se diváci na Top Boy dívali jako na celek o pěti sezónách. Seriál sleduje počínání gangu drogových dealerů, kterým se podařilo vybudovat drogové impérium a nyní musí bojovat o to, aby ho udrželi.

Had

Hodnocení na ČSFD: 82 % 

V roce 2021 Netflix uvedl limitovaný seriál založený na ohavných zločinech, které spáchal sériový vrah Charles „Had“ Sobhraj. V sedmdesátých letech si sadistický a narcistický Charles vydělával jako podvodník obchodující s drahými kameny. Při cestách po Asii navazoval přátelství s mladými turisty, které následně okrádal a vraždil. V počínání mu pomáhala Marii-Andrée Leclerc, turistka z Québecu, kterou potkal v Thajsku a okouzlil ji natolik, že se stala jeho oddanou stoupenkyní. Ve stejné době si podmanil i Inda, jenž mu při vraždění pomáhal.

Kaštánek

Hodnocení na ČSFD: 80 % 

Napětí začne houstnout ve chvíli, kdy je na dětském hřišti objeveno tělo mladé ženy. Ta byla očividně brutálně zavražděna a chybí jí jedna ruka. Vedle mrtvoly leží malá figurka vyrobená z kaštanů a větviček.

Případu se ujmou vyšetřovatelka Naia Thulin (Danica Curcic) a její nový parťák Mark Hess (Mikkel Boe Følsgaard), kteří se snaží najít stopu k odhalení vraha. Brzy narazí na důkaz, který souvisí s případem zmizelé dcery političky Rosy Hartung. Na kaštanovém panáčkovi je totiž nalezen otisk jejího prstu. Jenže dívka je již rok nezvěstná a všichni ji považují za mrtvou. Krátce na to ale dojde k další vraždě a oba detektivové mají co dělat, aby nelítostného sériového vraha zastavili.

Criminal: Velká Británie

Hodnocení na ČSFD: 80 % 

Představte si pořad, ve kterém by se v podstatě celý děj odehrával v policejní výslechové místnosti. Přesně tohle je Criminal: Velká Británie, kde mají detektivové omezený čas na to, aby svědkům kladli otázky, a zdárně vyřešili tak případ. Přestože pro někoho může seriál působit klaustrofobicky, dokáže své diváky hravě udržet v napětí.

Milé dítě

Hodnocení na ČSFD79 %

Kriminální thriller vstoupil na Netflix v září a od té doby se několik týdnů pohyboval v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Minisérie, která své diváky dokáže strhnout už v první minutě, pojednává o ‚dokonalé‘ rodině tvořenou, matkou Lenou a dvěma děti. Nejedná se však o obyčejnou rodinu, protože její vznik nebyl dobrovolný. Otec se jednoho dne rozhodl, že si svou dokonalou rodinu vytvoří. Neváhal a vyhlédl si vzornou ženu, unesl ji a zavřel do přísně střeženého domu, ze kterého nebylo úniku. Lena a děti museli chodit na záchod v předem stanovenou dobu a spát podle rozvrhu. Jednoho dne se však Leně přeci jen podařilo uniknout, čímž spustila sérii událostí, které vedly k odhalení děsivé pravdy.

Cizinec

Hodnocení na ČSFD: 78 % 

Celý příběh začíná tím, že cizí žena (Hannah John-Kamen) upozorní Adama Pierce (Richard Armitage) na falešné těhotenství jeho manželky. Otec od rodiny, dosud žijící poklidným životem, ale není jediným, komu tato neznámá prozradila nějaké tajemství, které možná mělo zůstat utajeno.

Živí se tím, že vydírá lidi kvůli jejich nerozvážnosti nebo kvůli nerozvážnosti jejich blízkých. Adam nejdřív nechce slyšet o tom, že by mu kdy jeho žena lhala. Ale nakonec zjistí, že to byla pravda. Na manželku s tím tedy vyrukuje. Když se Corinne (Dervla Kirwan rozhodne celou situaci manželovi vysvětlit, zmizí, než k tomu vůbec dojde. Adam je odhodlaný svou ženu najít. Mezitím se ale začnou dít další události a jsou odhalována tajemství dalších osob.

Clickbait

Hodnocení na ČSFD75 %

Příběh vypráví o muži jménem Nick Brewer, který je milujícím manželem a otcem dvou dospívajících synů. Jednoho dne zmizí a na internetu se následně objeví ve videu, kde drží cedule s nápisy. Jedna z nich praví: „Při 5 milionech zhlédnutí zemřu.“ Ve videu se také objeví informace o tom, že by měl Nick údajně týrat ženy a jednu dokonce zabít. Policie a Nickova rodina se mezitím snaží zjistit, kdo ho unesl a snaží se ho najít. Mezitím se zde objevují další postavy a odkrývají nepříjemná tajemství, o kterých nikdo neměl ani tušení.

Ačkoliv budete během seriálu podezřívat mnoho osob, nakonec budete hodně překvapeni, kdo za vším stojí a co se skutečně dělo, zatímco miliony internetových uživatelů postupně sledovaly video. Seriál také poukazuje na nebezpečí sociálních sítí a internetových seznamek. Nikdy totiž nevíte, kdo je opravdu na druhém konci.

Skoro normální rodina

Hodnocení na ČSFD: 69 % 

Kriminální thriller natočený podle stejnojmenného bestselleru představí obyčejnou rodinu Sandellových, kterou tvoří právnička Ulrika, kněz Adam a jejich devatenáctiletá dcera Stella. V rezidenčním předměstí u Lundu žijí na první pohled ukázkový život, který se však jednoho dne promění v noční můru. Stella skončí ve vazbě poté, co byla obviněna z vraždy. Zdrcení rodiče nevědí, jak mají své dceři pomoci. Co vlastně Stellu přimělo ke zločinu? Jsou rodiče opravdu tak dokonalí?

Drž se blízko

Hodnocení na ČSFD: 68 % 

Minisérie Drž se blízko je založena na Harlanově nejprodávanějším psychologickém thrilleru z roku 2012 se stejným názvem. Sleduje Megan Pierceu (Cush Jumbo) – ženu, která žije zdánlivě idylický rodinný život se svým snoubencem Davem a jejich třemi dětmi. Její svět se ale brzy začne hroutit jako domeček z karet, když ji začne dohánět její minulost.

Navíc se brzy stane vražda a pohřešuje se člověk. Jeden z mnoha, který v této oblasti zmizel. Mohou spolu ale případy nějak souviset? Zdá se, že Meganina minulost je se všemi událostmi nějak spojena. Vše je poměrně propletené a zdá se, že každá z postav v seriálu něco tají. Rozuzlení na konci je ale velmi překvapivé.

Podruhé mě neoklameš

Hodnocení na ČSFD: 67 % 

V osmidílné sérii se Maya Stern snaží vyrovnat s brutální vraždou svého manžela Joea. Když ale nainstaluje dětskou chůvičku s kamerou, aby měla pod dohledem svou malou dcerku Lily, přijde šok. Ve svém domě totiž spatří muže, kterého poznává. Je to její manžel Joe, o kterém si myslela, že je mrtvý. Vyšetřování vraždy vede detektiv Sami Kierce, který se však potýká s vlastními kostlivci ve skříni. Mezitím se Mayina neteř a synovec snaží zjistit pravdu o vraždě své matky, k níž došlo o několik měsíců dříve. Mohou spolu případy souviset? Pátrání po pravdě postupně odhalí šokující tajemství, které navždy změní životy všech zúčastněných.

Zdroje: Netflix, výběr a osobní tipy redakce Netflixer.cz, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.