Nový severský seriál od tvůrců úspěšného Lilyhammeru míří na Netflix: Ostrov miliardářů má pořádně našlapaný trailer

Eva Lenská
Foto: Netflix

Deset let po celosvětovém úspěchu seriálu Lilyhammer se tvůrci Anne Bjørnstad a Eilif Skodvin vrací na obrazovky s vcelku neobvyklým seriálem Ostrov miliardářů (Billionaire Island). Norský kousek s hromadou ryb, špetkou cynického humoru a řádně ostrou hrdinkou vstoupí na Netflix už v září. Nezapomeňte si pustit trailer, je totiž opravdu vymazlený.

Vydařený trailer severského seriálu Ostrov miliardářů ukazuje, že hlavní role v příběhu sehrají dvě rodiny z malé pobřežní komunity v Norsku, jejichž členové jsou zapřisáhlí nepřátelé. O co jim jde? O lososy a rybí průmysl. Urputná majitelka rybí farmy se totiž lačně sápe po konkurenční firmě, a to se přece nedělá. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat, ale pak už se rivalové div neperou. Po krku si jdou s ironií a humorem, někdy pomůže také sex. Vše doplňuje tamní nevlídné počasí, děsivý klaun a syrové rybí maso.

„V posledních několika desetiletích chov ryb změnil norské pobřeží i mezinárodní kulturu stravování. Cítíme, že nastal ten správný čas pro televizní drama o provozovatelích tohoto odvětví, a je úžasné, že globální streamovací služba, jako je Netflix, má odvahu vyprávět takto lokálně podložený příběh,“ prohlásili tvůrci.

ČTĚTE TAKÉ: TUČŇÁK V NOVÉM TEMNÉM KRIMI THRILLERU OVLÁDNE GOTHAMSKÉ PODSVĚTÍ. COLIN FARELL JE V ROLI NAPROSTO K NEPOZNÁNÍ

Foto: Netflix

Co k tomu dodat? Můžeme s čistým svědomím říct, že půjde o příběh netradiční. O severských rybích farmách se totiž běžně filmy ani seriály netočí. Pokud si však myslíte, že to bude nuda, trailer vás rychle vyvede z omylu. Hlavní hrdinka Julie Lange je tvrdá dominantní mrcha, pro kterou jsou protivníci jen figurkami na šachovnici. Porazit ji nebude snadné.

Seriál režírovala Marit Moum Aune a do hlavních rolí byli obsazeni Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen, Kåre Conradi a Oddgeir Thune. V jedné z vedlejších rolí se představí i zpěvák norské rockové kapely D.D.E Bjarne Brøndbo.

Severské kousky mají dobrou pověst a často vysoké hodnocení. Například zmíněný Lilyhammer si na ČSFD vysloužil krásných 77 %. Doufejme, že jeho tvůrci léty v kvalitě nepolevili a Ostrov miliardářů bude patřit k tomu lepšímu, co Netflixu nabízí.

Šestidílný seriál Ostrov miliardářů bude mít na Netflixu premiéru 12. září i s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.