Recenze 4. řady Emily v Paříži: Hlavní postava už nemá příliš co nabídnout, drama se ale rozjíždí na vedlejších frontách

Foto: Stephanie Branchu/Netflix © 2024

Kvůli hollywoodské stávce scenáristů a herců a opozdilo mnoho produkcí. Ovlivněna byla i čtvrtá řada oblíbeného seriálu Netflixu Emily v Paříži (Emily in Paris), kterou většina diváků očekávala už kolem Vánoc, jak to bylo zvykem u předchozích dvou. Nakonec se konečně dočkali v srpnu, i když zatím jen jedné poloviny. Co od ní můžete očekávat?

V roce 2020 nadělil Netflix svým divákům, obzvláště tedy divačkám, nový seriál Emily v Paříži od tvůrců Sexu ve městě. Oddechovka plná kýče, řešení milostných zápletek a luxusních módních kreací si okamžitě našla své fanoušky, a že jich není málo. Ti už v zimě 2023 netrpělivě vyhlíželi čtvrtou řadu poté, co třetí skončila opravdu dramaticky. Bohužel si však kvůli hollywoodské stávce herců a scenáristů museli nakonec počkat až do srpna 2024. A zatím jim Netflix nabídl jen půlku.

A co v této polovině můžete vlastně očekávat? Mindy si bude užívat chvíle se svou novou láskou a s kapelou budou shánět peníze na účast v Eurovizi. Sylvia bude řešit dilema ohledně poskytnutí rozhovoru týkajícího jisté nepříjemné kauzy, která může jejího starého „známého“ dostat do obtíží, zároveň bude mít dilema, aby tím neuškodila svému partnerovi.

TAKÉ JSME PSALI: VÝLETY ZA SERIÁLY: VYDEJTE SE NA MÍSTA, KDE SE NATÁČELI STRANGER THINGS, BRIDGERTONOVI NEBO EMILY V PAŘÍŽI

Emily v Paříži, 4. řada
Foto: Netflix

Emily se ocitne sama, bez Gabriela i Alfieho, a najednou jí všichni muži v Paříži budou zase připadat sexy. Místo toho, aby si ale začala užívat singl života a poohlédla se třeba někde jinde, bude stále přemýšlet, koho z těchto dvou nakonec vlastně chce. Oba pro ni navíc stále mají slabost. Jeden ale nakonec stejně ostrouhá a diváky to rozhodně nepřekvapí.

Největší drama celé první poloviny čtvrté řady Emily v Paříži se ale stejně bude točit kolem Camille. Ta se po útěku od oltáře vytratí a nikdo neví, kam. Emily je přesvědčená, že si užívá života se svou novou partnerkou Sofiou, ale nakonec zjistí, že ani ta netuší, kam Camille zmizela. Nakonec se celé drama kolem Camille ještě více prohloubí… Její příběh rozhodně patří k těm nejzajímavějším této série.

Čtvrtá řada je jinak velmi podobná těm předchozím. Počínání Emily vám však možná může lézt na nervy chvílemi ještě víc než kdy dřív. Vypadá to, že už navíc dějová linka kolem hlavní hrdinky nemá tolik co nabídnout, a tak jsou zajímavější spíše příběhy ostatních postav kolem ní, které se neustále vyvíjejí. Na neustálé rozchody a usmiřování Emily už asi nebude nikdo moc zvědavý. A je jasné, že scenáristicky se toho také nedá moc vymyslet.

Mnoho diváků sázelo na nováčka seriálu, šarmantního Itala Giorgia Barbieriho, kterého má Emily potkat v Itálii. Třeba by mohl trochu zase rozvířit vody. Ale její cesta do Říma se zatím v první polovině čtvrté řady ještě nekonala. Stejně tak se zatím nerozjela linka kolem Laurentovy dvacetileté dcera Genevieve, kterou dostane Emily na starosti a má být její mentorkou. S Římem se pak má objevit ještě celá řada nových postav. Tak alespoň se máme na co těšit ve druhé půlce.

TAKÉ JSME PSALI: ČTVRTÁ ŘADA EMILY V PAŘÍŽI VYJDE UŽ V SRPNU. MEZI NOVÝMI POSTAVAMI BUDE ŠARMANTNÍ ITAL I MLADŠÍ VERZE EMILY

Emily v Paříži, 4. řada
Foto: Stephanie Branchu/Netflix © 2024

Co je ve čtvrté řadě skvělé a zábavné je opět módní stránka. Módní nadšenci si přijdou na své. Nejen outfity, které nosí Emily, ale i další postavy, jsou pastvou pro oči. A ve čtvrté řadě jich bude opravdu požehnaně!

Čtvrtá série bude lahodit očím i co se týče scenérií města a dalších kulis. Škoda také, že nemůžeme skrze obrazovky ochutnat některé pochoutky, které servírují v Gabrielově restauraci. Byla by potom totiž i pastvou pro chuťové pohárky!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: LILY COLLINS ALIAS EMILY V PAŘÍŽI ZAZÁŘILA NA VELKOLEPÉ AKCI CARTIER. V DECHBEROUCÍCH ŠATECH PŮSOBILA PŘÍMO KRÁLOVSKY

Bohužel u Emily v Paříži i tentokrát chybí napínavé okamžiky na konci každé epizody, které by diváka nutily si okamžitě pustit další. Tu si ale zarytí fandové stejně nakonec pustí, protože Emily v Paříži je zkrátka zábavná podívaná a díly jsou krátké a rychle utíkají.

Největší drama, stejně jako na konci třetí řady, nastává tam, kde končí první polovina té čtvrté. Té se dočkáme už 12. září a dá se očekávat, že i přes pomalejší rozjezd nakonec posledních pět dílů nabere na obrátkách. První polovina čtvrté řady Emily v Paříži je tedy spíše takovou upoutávkou na tu druhou.

Zdroj: Autorská recenze

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.