Mistrovské dílo, které musí vidět všichni nadšenci sci-fi, říkají diváci o novém seriálu Netlfixu, který aktuálně drtí všechnu svou konkurenci

Foto: Netflix

Netflix 27. června uvedl drsnou šestidílnou minisérii Supergen (Supacell), pod kterou se podepsal britský rapper a filmový režisér Andrew Onwubolu, který vystupuje pod uměleckým jménem Rapman. Ta se nyní vyšplhala na vrcholek nejsledovanějších seriálů na Netflixu.

Rapman, který má na kontě už skvěle hodnocený film Blue Story nebo krátkometrážní trilogii Shiro’s Story, nyní sklízí na Netflixu úspěch se svým s černošským superhrdinským sci-fi seriálem Supergen, který vypráví o skupině obyčejných lidí z jižního Londýna, u nichž se nečekaně projeví superschopnosti. Žádné jiné jasné spojení mezi nimi ale není.

Zatímco se všichni musí vyrovnat s dopadem nových schopností na svůj každodenní život, jeden z nich bude tuto skupinu lidí muset stmelit, aby ochránil ženu, kterou miluje. Přitom se budou muset snažit vyhnout mocným agentům, kteří si jich všimli.

Seriál Supergen nyní ovládá světový žebříček aktuálně nejsledovanějších seriálů na Netflixu. V česku sice drží až druhou příčku za dokumentárním seriálem Jeden otec, tisíc dětí, ale i tak je to dobrý výsledek.

A nejen, že je seriál úspěšný ve sledovanosti, sklízí i pěkná hodnocení. Češi Supergenu na Kinoboxu udělili hodnocení 62 %, což vůbec není špatné, ačkoliv se podle některých komentářů na sociálních sítích mnoho tuzemských diváků nemůže smířit s tím, že jde o černošský seriál. Někteří tam možná horší hodnocení dávají i proto.

Sci-fi seriál Supergen (Supacell).
Foto: Netflix

Ještě lépe si však vede na globální hodnoticí platformě Rotten Tomatoes, kde mu publikum dává 77 % a filmoví kritici dokonce celou stovku. „Tohle bylo mistrovské dílo. Bylo to tak dobře udělané a upřímně z celého srdce věřím, že lidé, kteří tento seriál špatně ohodnotili, jsou akorát rasisté. Protože buď nekoukali na stejný seriál jako já, nebo jsou jen zaslepeni iracionální nenávistí, která jim nedovoluje vychutnat si toto skvělé umělecké dílo,“ uvádí jedné z diváků ve své recenzi na platformě.

„Skvěle napsaná a důkladně poutavá série, kterou musí vidět všichni nadšenci sci-fi,“ píše jiný divák a další většinou souhlasí a volají po další sérii. Další divák například zase uvedl: „Postavy byly hluboce promyšlené se skvělými příběhy. Herecké výkony byly strhující do té míry, že jsme viděli všech 6 epizod v jeden den a těšíme se na další sérii. Všem tento seriál velice doporučuji.“

Sci-fi seriál Supergen (Supacell).
Foto: Netflix

Zdroje: FlixPatrol, Netflix, Kinobox, Rotten Tomatoes, sociální sítě

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.