Filmy a seriály, které v červnu bavily naši redakci: Povedené finále sci-fi o hybridech, skutečný příběh ze Slovenska i oscarová Godzilla 

Michaela Pašková
Foto: TOHO CO.,LTD.

Členky našeho redaktorského týmu stejně jako vy tráví volné chvíle sledováním zajímavých kousků nacházejících se na Netflixu. Uplynulý červen samozřejmě nebyl výjimkou, a proto vám přinášíme naše doporučení. Protože se každé z nás líbí něco jiného, je skladba našich tipů opravdu různorodá.

Sweet Tooth: Chlapec s parožím – 3. řada

Tip šéfredaktorky Marty

Jeden z neoblíbenějších titulů Netflixu se v červnu dočkal svého velkolepého finále, které se zaslouženě probojovalo do TOP 10 nejsledovanějších pořadů této streamovací platformy. Není často k vidění, aby adaptace kultovního díla byla ze strany diváků tak dobře přijata. Tomuto sci-fi seriálu se to ovšem povedlo na jedničku s hvězdičkou. „Od první řady jsem si zamilovala seriál Sweet Tooth: Chlapec s parožím, a proto jsem se těšila i na jeho poslední řadu. A nezklamala mě. Byla milá, byla drsná, byla temná, byla hodně smutná a zároveň skvělá. Důstojné zakončení tohoto super sci-fi o hybridních dětech,” říká ke svému výběru naše šéfredaktorka Marta.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KONEČNĚ SERIÁL S DOKONALÝM KONCEM: DIVÁCI JSOU ZE ZÁVĚRU SCI-FI O HYBRIDNÍCH DĚTECH NAPROSTO NADŠENÍ

Tajemství terakotových válečníků

Tip šéfredaktorky Marty

Jedním z největších archeologických nálezů 20. století je bezesporu terakotová armáda, která byla před 50 lety objevena zcela náhodou farmáři kopajícími studnu. První čínský císař Čchin Š’-chuang byl natolik posedlý nesmrtelností, že vytvořil rozsáhlé mauzoleum velikosti Manhattanu, v němž jeho klid měla střežit velmi početná armáda hliněných válečníků. „Tajemství terakotových válečníků je skvělý a zajímavý dokument o archeologickém nálezu, který si myslíme, že známe, ale vlastně zjistíme, že jsme toho o něm tolik netušili. Dokument odkrývá spoustu nových zajímavých informací a nabízí edukativní pohled do čínské historie,” uvádí Marta.

Nejhorší spolubydlící – 2. řada

Tip šéfredaktorky Marty

„Posledním tipem je dokumentární série Nejhorší spolubydlící. Už první řada byla plná šílených true crime příběhů, ale tahle byla ještě šílenější. Člověk až nechápe, jací lidé běhají po světě. A pokud si myslíte, že když s někým přes 20 let bydlíte a máte ho za nejlepšího přítele, nemůže vám být životu nebezpečný, stačí si pustit už jen první díl. Za mě super výběr příběhů i zpracování,” říká o posledním doporučení pro vás Marta. A má opravdu pravdu. Například zmiňovaný první díl zpracovává příběh nerozlučných kamarádek, kdy jedna z nich ničeho nic musela opakovaně vyhledávat péči lékařů. Nejspíše uhádnete, kdo za jejím zhoršujícím se zdravotním stavem mohl.

Jako ulití – 2. řada

Tip redaktorky Kamily

Americká randící reality show ve stylu Hunger Games vstoupila na Netflix poprvé v loňském roce, přičemž si dokázala snadno získat své příznivce. Svět krásných lidí hledajících lásku známý také pod názvem Perfect Match se letos dočkal svého pokračování, které vám naše redaktorka Kamila vřele doporučuje. „Druhá řada americké reality show Perfect Match je skvělou volbou, pokud se chcete zasmát a vypnout od každodenního stresu a povinností. V tomto pořadu je několik mladých a krásných lidí, kteří hledají svou dokonalou druhou polovičku pomocí různých interakcí a her. Někteří soutěžící najdou svou vysněnou lásku, avšak můžete se těšit také na pořádné drama.”

Nashle v mém 19. životě

Tip redaktorky Barbory

Romantický seriál pojednávající o dívce, která kdykoliv zemře, znovu se narodí, chytil za srdce mnohé diváky. Nejinak je tomu i v případě naší redaktorky Barbory, která sledování tohoto kousku spojila se společnou chvílí s rodinou. „S rodinou sledujeme romantické seriály, obzvlášť korejské, a teď jsme zhlédli Nashle v mém 19. životě. Původně jsem se bála to zapnout, protože mi vadil věkový rozdíl, ale ve výsledku to nebylo tolik znát a moc to nerozebírali. Postavy byly sympatické, dějová linka zajímavá a na hlavní dvojici se hezky koukalo. Vytkla bych snad jen to, že se nabízelo více prozkoumat téma pohlaví, genderu a sexuality, aspoň okrajově,” říká o svém doporučení.

Fentasy

Tip redaktorky Terezy

Milovníci snímků natočených podle skutečnosti si přijdou na své, pokud dají šanci doporučení naší redaktorky Terezy. „Na Netflix krátce po premiéře dorazil slovenský krimi thriller Fentasy, který je inspirovaný skutečnými událostmi. Snímek bych doporučila zejména všem milovníkům detektivek z domácího prostředí, protože nahlíží za oponu zločinecké scény v sousedním Slovensku, která je pro mnohé v tuzemsku zatím ne úplně profláknutá. Stejně jako Válka policajtů s Rytmusem a Štáfkem ukazuje drsnou a špinavou stránku Bratislavy. V tematice výroby a distribuce drog lze také najít fascinující podobnosti s Metanolovou aférou z roku 2012,” uvádí ke svému tipu pro vás.

PSALI JSME TAKÉ: SLOVENSKÉ KRIMI INSPIROVANÉ SKUTEČNÝM PŘÍBĚHEM DORAZILO NA NETFLIX. DIVÁCI VŠAK NOVINKU O „ZOMBIE DROZE“ KRITIZUJÍ

Hierarchie

Tip redaktorky Evy L.

Pokud máte problém vydržet u seriálů, které mají více než 10 dílů, u tohoto tipu zbystřete. V červnu Netflix uvedl thriller odehrávající se na střední škole, jehož děj měl hlavu a patu. Dokázal si získat i naši redaktorku Evu L., která asijskou tvorbu zbožňuje a po letech strávených jejím sledováním ji už jen tak něco nezaujme. „Tento jihokorejský kousek o 6 dílech mě zaujal už upoutávkou. Zajímalo mě, jaké tajemství skrývá jeden stipendista a prestižní škola pro boháče, kde vládnou přísná pravidla. Ačkoli to pár slabých míst mělo, pořád to mohu hodnotit jako slušný školní thriller nejen pro mladé. Zaujal mě i skvělý herecký výkon hlavního představitele, kterého ztvárnil Lee Chae Min. Tuto krátkou, ale napínavou jednohubku, můžu jen doporučit.”

Godzilla Minus One

Tip redaktorky Michaely

Jakmile jsem se dozvěděla, že Netflix hodlá uvést japonský kousek o Godzille, který si vysloužil Oscara za nejlepší vizuální efekty, byla jsem nadšená. Přeci jenom jsem už z dřívějška věděla, že se v tomto katastrofickém filmu režisér vrátil k základům, které z Godzilly dělají Godzillu. Takže pokud jste si po zhlédnutí filmu Godzilla vs. Kong stejně jako já říkali, proč jste se na to dívali až do konce, u mého tipu pro vás se vám to určitě nestane. Těšit se můžete na zajímavý příběh, postavy, které vám nepolezou na nervy, ale naopak jim budete fandit, a již zmiňované skvěle propracované vizuální efekty.

Ultraman: Výš a výš

Tip redaktorky Michaely

Na Ultra sérii, která je tu s námi už od roku 1966, je skvělé, že nemusíte znát všechny její seriály a filmy, jež jsou její součástí. Prostě si něco z toho pustíte a užíváte si svět, v němž se vyskytují obrovitá monstra, kaiju. Jelikož jsem si nenechala ujít Godzillu, nemohla jsem vynechat ani nové pojetí Ultramana. Ačkoli mě zprvu děsilo, že v něm Ken Sato adoptuje dítě kaiju, tento animovaný kousek měl vše, aby u něj dokázali vydržet nejenom děti, ale i dospělí. Pravděpodobně si během jeho sledování vzpomenete i na Pacific Rim.

ČTĚTE TAKÉ: MISTROVSKÉ DÍLO A FENOMENÁLNÍ PRÁCE. NOVÝ ULTRAMAN NA NETFLIXU NAPROSTO UCHVÁTIL KRITIKY I DIVÁKY

Drákula: Neznámá legenda

Tip redaktorky Michaely

Mým posledním doporučením pro vás je fantasy drama z roku 2014, v němž se už podle názvu můžete těšit na upíry. Zejména jednoho, jehož ztvárnění se ujal britský herec Luke Evans. Vedle ostatních představitelů upírů je pro mě právě on dokonalou jedničkou, Drákulou, na kterého jen tak nezapomenete. Jasně, měli jsme tu například Alexandra Skarsgårda, ale prostě Luke Evans má jako upír něco do sebe. I když musím uznat, že pokud by zrovna tito pánové hráli upíry v jednom kousku, fanoušci fantasy, zejména tedy fanynky, by potřebovaly dostatek času na to, aby se na to psychicky připravily. Po mé ódě na jeho pojetí Drákuly musím vyzdvihnout i výkon herečky Sarah Gadon, na kterou se opravdu dobře kouká.


Zdroje: Redakce Netflixeru

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.