Rok, kdy jsem začala masturbovat: Bláznivá komedie o orgasmech a spoustě trapasů vás brzy pobaví na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Gimme a Break/Netflix

Švédové točí skvělé thrillery a válečné snímky. Jak jsou na tom ale s bláznivými komediemi? Brzy to zjistíme, neboť na Netflix míří rozverná romantická komedie Rok, kdy jsem začala masturbovat (Året jag började onanera). Název, u kterého by se naše babičky červenaly, je vskutku zajímavý. Uvidíme, zda bude stejně zajímavý i film.

Hanna (Katia Winter) je ambiciózní kariéristka, které táhne na čtyřicet, a proto by chtěla druhé dítě. Jenže její partner (Jesper Zuschlag) se cítí poněkud upozaděn, a tak jí dá kopačky. Žena, která doposud měla všechno, je najednou bez muže i bydlení. A když nakonec přijde i o práci jen proto, aby vztah zachránila, smůla je dovršena. Co jí pak v životě zbyde, když kvůli stresu začne mít problémy i s kamarádkou?

Cestou k nápravě všeho špatného je kupodivu masturbace. Hrdinka švédské komedie ovšem není žádná padavka. Vždycky byla podvědomě naprogramována na úspěch a tak věří, že se nakonec zase postaví na vlastní nohy. Její úsilí okořeněné orgasmy má však za následek především řadu trapných situací a drobných katastrof.

ČTĚTE TAKÉ: Kultovní komedie Zbouchnutá je plná kontroverzí. I přes to si u diváků získala velkou oblibu

Snímek natočila švédská režisérka Erika Wasserman, která o něm řekla: „Chtěla jsem natočit film, jenž pobaví a díky humoru a uvěřitelným postavám i životním situacím snad dokáže zmírnit pocit osamělosti v těžkých chvílích. Snímek je o tom, abychom dokázali vidět to dobré, co nám život přináší, tedy přátele, orgasmy a nečekaná setkání.“

Ve Švédsku měl snímek premiéru loni v říjnu a promítal se i na hudebním festivalu Way Out West v Göteborgu. Diváci se smáli nahlas, což režisérku příjemně překvapilo. Na otázku, proč se pustila do natáčení bláznivé komedie o odkopnuté čtyřicátnici a masturbaci, odpověděla: „Chyběla mi ucházející komedie, kde by postavy působily tak, jako by skutečně existovaly. Prostě lidi, které máte kolem sebe v rodině nebo mezi přáteli či kolegy. Chtěla jsem, aby vtip byl v situacích a ne v hláškách nebo schopnostech herců.“

Herci se při natáčení skvěle bavili a snad se nyní budou bavit i uživatelé Netflixu. V každém případě se dozví, jak popustit uzdu fantazii a chopit se příležitosti. Nebo, jak masturbovat v práci a nestydět se za své právo na rozkoš.

Komedie Rok, kdy jsem začala masturbovat bude na Netflixu dostupná od 26. května.

Zdroj: Filmtopp, Moviezine, IMDb

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.