Ženu roky pomalu zabíjela její nejlepší kamarádka a další odporné skutečné příběhy už nyní v sérii Nejhorší spolubydlící na Netflixu

Tereza Pulgretová
Foto: Netflix

Milovníky true crime seriálů potěšil Netflix. Tvůrci dokumentárního seriálu Nejhorší spolubydlící si pro fanoušky přichystali pokračování v podobě dalších několika děsivých příběhů o zdánlivě neškodných lidech, kteří svým spolubydlícím udělají ze života doslova peklo. Očekávat můžou pomstychtivou vdovu, kufr s ostatky i záhadné nemoci.

Poté, co v roce 2022 na Netflixu přistála dokumentární krimi série o brutálních podvodnících a zabijácích, se kterými jejich nebozí spolubydlící prožili ty nejstrašidelnější noční můry, sklidili tvůrci u diváků velký úspěch. Seriál Nejhorší spolubydlící se na streamovací platformě dva týdny držel v globálním žebříčku nejsledovanějších pořadů a vysloužil si také slušná hodnocení. Na Kinoboxu mu recenzenti udělili 65 %. Různí kritikové poté o tehdejší novince referovali jako o šokující či ohromující.

V režisérském křesle tentokrát Domini Hoffmana vystřídá Cynthia Childs, která ve 2. řadě fanouškům nabídne čtyři nové epizody. „Poté, co jsme viděli, jak obrovský úspěch seriál sklidil, jsme hrdí, že můžeme publiku nabídnout další várku neuvěřitelných a zároveň varovných příkladů, co se může lidem stát,“ okomentovala Gretchen Palek z produkční společnosti Blumhouse Television.

ČTĚTE TAKÉ: MUŽ ZABIL PŘÍTELKYNI A ZNESVĚTIL JEJÍ MRTVOLU. NECHTĚL PŘIJÍT O JEJÍ PRSNÍ IMPLANTÁTY. NETFLIX VÁS ZNECHUTÍ DALŠÍM SKUTEČNÝM ZLOČINEM

V nové sérii se tvůrci noří do snad ještě víc znepokojujících událostí, které diváky donutí dávat si větší pozor na své okolí. Ve vyprávění se vydávají na místa, jako je Salt Lake City, Palm Springs, Seattle nebo Colorado Springs.

V první epizodě se žena jménem Rachel nastěhuje k Janie Ridd. Dvojice se rychle stane nerozlučnými parťačkami, dokonce spolu začnou i vychovávat Rachelina syna. Po několika letech ale matka opakovaně vážně onemocní bez jakéhokoliv možného vysvětlení a neustále navštěvuje nemocnice. Na pokraji sil pak o své dlouholeté kamarádce zjistí šílenou pravdu.

Možná nejděsivější je druhá epizoda, ve které hledá bydlení čerstvě rozvedený Darrell. Nakonec si pronajme pokoj u starší ženy jménem Anita. Krátce po něm se do domu přistěhuje také Scott Pettigrew. Nový spolubydlící má ale velmi zvláštní zvyky a z Darrellova života začne dělat peklo na zemi. „Od doby, co se Scott nastěhoval, začal dělat zvláštní věci. Někdy mi prostě otevřel dveře do pokoje a zase je rychle zavřel, když jsem spal. Jindy přišel, shodil mi věci z poličky a rychle utekl,“ uvádí v ukázce Darrell. Následují ale mnohem horší věci… vše pak skončí děsivou smrtí majitelky domu.

TAKÉ JSME PSALI: NEJHORŠÍ SPOLUBYDLÍCÍ: PRAVDIVÝ PŘÍBĚH O BABIČCE, KTERÁ NA DVORKU SVÉHO PENZIONU UKRÝVALA KRVAVÉ TAJEMSTVÍ

Ve třetím díle pak vystupuje Bo, který se také nic netušíc přestěhuje do domu hrůzy. Tammy Fritz je vdova po jeho blízkém kamarádovi a parťákovi z armády, která vychovává syna Christiana. Pro toho se Bo stane v podstatě starším bratrem. Tammy ale není žádná samaritánka a má poměrně pošramocenou pověst. Nic netušící Bo pak začne podivně často zažívat opravdu smolné okamžiky a často dokonce bojovat o život. Všemu začne přicházet na kloub až jeho otec, který je zkušeným policistou. A ani Christian to nemá v životě se svou matkou lehké.

V posledním díle se tvůrci vydávají na stopu starému kufru, který vyplavilo moře a našla ho skupina teenagerů, která svůj nález zveřejnila na TikToku. Bohužel v něm ale není tajný vzkaz či nostalgické vzpomínky, ale lidské ostatky. Všechny stopy vyšetřovatele pak vedou k Michaelu Dudleymu, staršímu pronajímateli s ďábelskou temnou stránkou.

První série, která se zařadila mezi nejpopulárnější dokusérie roku 2022, zahrnovala například příběh ženy známé jako Dorothea Puente, zmizení studenta Maribela Ramose nebo charismatického atleta a podvodníka Youddefa Khatera. U diváků tehdy získala výborné ohlasy. Například na ČSFD má hodnocení 72 %. Druhá řada si je dokonce získala o něco víc. Aktuálně se může pyšnit 80% hodnocením.

Druhou řadu krimi seriálu Nejhorší spolubydlící natočeného podle skutečných událostí můžete sledovat na Netflixu od 26. června.

Zdroje: Deadline, What‘s on Netflix, ČSFD, Kinobox, Netflix, Tudum

Hodnocení na Kinoboxu: 65 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.