Apokalyptický thriller plný krvelačných monster znovu ovládne Netflix. Jeho předchozí řady mnoha divákům nedaly spát

Eva Lenská
Foto: Netflix

Krvežíznivá monstra se opět vrací na Netflix, tentokrát však naposled! Fanoušci jihokorejské série Sladký domove! (Sweet Home) se mohou těšit na konečné zúčtování s bestiálními zrůdami. Na Netflix totiž míří závěr celé série, který slibuje velkolepou, akční a krvavou podívanou.

Od premiéry 1. řady v roce 2020 si apokalyptický hororový hit získal zástupy fanoušků po celém světě. První řada představila divákům mrazivý svět kreatur a zapsala se do historie jako první jihokorejský seriál, který se probojoval do žebříčku Netflix Global Top 10. Druhá řada pokračovala v započaté cestě rozšířením příběhu a prozkoumáním hlubších témat. Co tedy naše odvážné hrdiny čeká ve finále?

ČTĚTE TAKÉ: ANIMOVANÉ NOVINKY V ROCE 2024: JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÝ SE PYŠNÍ 91 % NA ČSFD, PŘICHÁZÍ S NOVOU ŘADOU

Ve 3. řadě se hranice mezi monstry a lidmi s každým dalším okamžikem stírá a lidstvo se bude potýkat s krizovou situací kvůli nelidem ve světě, jenž je na pokraji zkázy. Na mnohé poukazuje i plakát, na kterém stojí Cha Hyun Su (Song Kang) uprostřed města v troskách. Jeho prodloužené křídlo vyvolává otázku, zda se mu podaří získat zpět svou lidskou podobu poté, co byl na konci 2. řady pohlcen monstrem. Zavěšené kokony zářící tajemným světlem naznačují příchod nového druhu, přičemž slogan „Konec veškeré evoluce“ umocňuje zvědavost, jaký nový příběh nás tentokrát čeká.

Opět se setkáme s našimi starými známými hrdiny. Jistě bude strhující dál sledovat Ui Myeonga, který se objevil v těle Pyeon Sang-wooka (Lee Jin-uk) před doktorem Limem (Oh Jung-se) nebo Eun-hyeoka (Lee Do-hyun), jenž se znovu narodil s kompletním tělem z kokonu. Pak je tu také Yi-kyung (Lee Si-young), jejíž mateřské instinkty se mísí s láskou a strachem o dítě (Kim Sia), které se narodilo jako monstrum. Nesmíme zapomínat ani na Eun-yu (Ko Min-si), která se z dospívající studentky stala zdatnou bojovnicí a na nadrotmistra Taka (Yoo Oh-seong) z Vraní čety a Kim Yeong-hua (Kim Moo-yeol), kteří oba usilují společný cíl, ale každý jinými prostředky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÉ KRIMI VÁLCUJE NETFLIX: NECHUTNÝ SNÍMEK O NECHUTNÝCH LIDECH A SILNÝ ZÁŽITEK, NA KTERÝ SE JEN TĚŽCE DALO KOUKAT, ŘÍKAJÍ DIVÁCI

Jak už bylo naznačeno, seriál Sladký domove! byl zatím velmi úspěšný. Na Kinoboxu si vysloužil skvělé hodnocení 74 %. „Seriál bych jednoduše mohla ohodnotit jako naprosto epický. Ať už se jedná o dokonale promyšlený příběh plný zajímavých a různorodých charakterů, nebo řadu nečekaných zvratů a vedlejších zápletek, které se postarají o to, že se při sledování nebudete nudit ani jedinou minutu. Rozhodně si ho zamiluje každý, kdo má slabost pro anime, asijské horory a jinou podobnou filmařinu. Uvidíte zde spoustu krve, brutálních scén, ale také zajímavých a dost dobře zpracovaných CGI efektů, které hraničí s žánrem fantasy,“ napsala o něm recenzentka Martina „Kuroni“ Hešová, která 1. řadu ohodnotila 95 %. Úspěch ale měla i 2. řada, o čemž svědčí třeba tento článek.

Dlouho očekávaná 3. řada seriálu Sladký domove! bude na Netflixu dostupná 19. července.

Foto: Netflix

Zdroj: About Netflix, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 74 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.