Diváky zasáhlo nové drama od Netflixu s neskutečně silným příběhem. Podle některých je tím nejlepším, co viděli

Foto: Netflix

Že umí Španělé dělat opravdu dobré seriály, už dávno víme. A na Netflixu jich najdeme celou řadu. Mezi ně se nyní přidal další prvotřídní kousek. Drama Už nebudeme mlčet (Ni una más/Raising Voices), který si od Českých a Slovenských diváků na ČSFD dokonce vysloužil hodnocení 83 %.

Poutavý španělský seriál Už nebudeme mlčet bez zábran proniká do složitého a často bouřlivého světa dnešní mládeže a nebere si žádné servítky. Sleduje osudy tří kamarádek, které čelí výzvám středoškolského života, napjatým rodinným vztahům a osobním dilematům. Nečekaná událost na sociálních sítích však převrátí jejich už tak křehký každodenní život naruby.

Těsně před maturitou Alma (Nicole Wallace) proplouvá různými radostmi a strastmi života, které sdílí s Gretou (Clara Galle) a Natou (Aïcha Villaverde). Jejich běžné dny naplněné učením i zábavou však změní šokující příspěvek na sociálních sítích, tedy přesněji na profilu @Iam_colemanmiller. Záhadná fotografie doprovázená popiskem: „Tohle jsem já před znásilněním“ rozpoutá neskutečný uragán otázek a podezření. Komu ten profil patří? Je obvinění pravdivé? A pokud ano, kdo je obětí?

Seriál rozvíjí fascinující a bolestný příběh o vlivu sociálních sítí, skrytém násilí a hledání pravdy ve společnosti, která často příliš rychle odsuzuje. Nezapomíná ani na žárlivost, problémy s rodiči a dokonce i toxické vztahy.

N ČSFD si osmidílné drama Už nebudeme mlčet vysloužilo 83% hodnocení. „V rámci žánru/tématu patří mezi to nejlepší, co jsem viděl. Je tu všechno co by tu být mělo. Prim hraje silný příběh, který je ale dávkován velmi pozvolna a než se pořádně utáhnou šrouby, chvilku to trvá. To dává divákovi prostor se sžít s hlavními postavami a o to lépe pak funguje druhá polovina série,“ píše jeden z diváků na hodnoticí platformě. „Seriál, od kterého jsem se prostě nedokázala odtrhnout. A Nicole Wallace v roli Almy byla naprosto dokonalá,“ píše pak uživatelka Tejkina.

Už nebudeme mlčet
Foto: Javier del Cerro/Netflix © 2024

Vysoké hodnocení získal seriál Už nebudeme mlčet také na globální platformě Rotten Tomatoes. Zde má 84 %. „Na začátku jsem si nebyl jistý, co od tohoto seriálu očekávat. Zpočátku to vypadalo zmateně. Nicméně, jak jsem sledoval další epizody, zjistil jsem, že jsem úplně uchvácen a dychtil jsem po tom, vědět, co se stane dál. Konec mě hluboce zasáhl, zejména proto, že v mé zemi je sexuální napadení tabu,“ píše zde jeden z diváků a další nabádá: „Skvělý seriál s dobrým poselstvím! Tohle musíte vidět. Stojí to za to.“

Seriál se aktuálně v globálním žebříčku sledovanosti nachází na 3. pozici v TOP 10 aktuálně nejsledovanějších seriálů na Netflixu. V České republice si pak drží čtvrtou příčku (v době psaní článku).

Už nebudeme mlčet.
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, FlixPatrol, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.