Fanoušci Bridgertonových mají zlomené srdce a někteří přímo zuří. Osud Francesky je podle nich velice krutý

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix

V roli Francesky Bridgerton se ve 3. řadě Bridgertonových (Bridgerton) představila mladá a půvabná herečka Hannah Todd. Královna si ji vyhlédla za diamant sezóny a dokonce jí dohodila ctitele. Dívce se však zalíbil někdo jiný, a právě to je pro fanoušky seriálu kámen úrazu. Jsou z toho nešťastní.

Proč jsou fanoušci z první lásky a osudu Francesky tak smutní? Hned se na to spolu zaměříme, ale nejprve přidáme varování, že celý tento článek obsahuje spoilery. Čtenáři knižní série od Julie Quinn však mohou číst další řádky bez obav, ti už vědí.

Kdo viděl první část třetí řady Bridgertonových, mohl si všimnout, že ačkoli je v popředí milostný příběh Penelope Featherington (Nicola Coughlan) a Colina Bridgertona (Luke Newton), tvůrci položili základy i pro Francesčin románek s lordem Johnem Stirlingem, kterého hraje Victor Alli.

ČTĚTE TAKÉ: ČESKÉ KRIMI VÁLCUJE NETFLIX: NECHUTNÝ SNÍMEK O NECHUTNÝCH LIDECH A SILNÝ ZÁŽITEK, NA KTERÝ SE JEN TĚŽCE DALO KOUKAT, ŘÍKAJÍ DIVÁCI

Hannah Dodd jako Francesca Bridgerton
Foto: Liam Daniel/Netflix

Přestože se Franceska a John, známý také jako hrabě z Kilmartinu, díky společné lásce k hudbě a skládání hudby dokonale doplňují, pro fanoušky seriálu je jejich počínající romance poněkud hořkosladká. Vždyť podle knihy tomu ubohému muži zbývá už jen pár let života. Jak to?

Z knihy Nečekaná láska (When He Was Wicked), která se soustředí na Francesku, víme, že se nakonec za Johna provdala. Milovala ho, ale jejich láska trvala pouze dva roky, přičemž autorka románu poznamenala, že zemřel na mozkové aneurysma. Půvabná mladá žena se tedy záhy stala vdovou, a to dokonce bezdětnou. Přesto netušila, že má nápadníka. Zamiloval se do ní Johnův bratranec Michael Stirling.

O Michaelovi z knihy však víme, že býval nechvalně proslulým londýnským hejskem, který Francesce propadl krátce před svatbou s Johnem. Nicméně na ni nezapomněl. Je tedy možné, že získá její srdce poté, co ovdověla a truchlí? Čtenáři předlohy odpověď znají, ovšem diváci, kteří již stačili zhlédnout 3. řadu, byli pravděpodobně v šoku. Půjdou-li tvůrci cestou, kterou naznačili, bude Francesčin osud vskutku nejen krutý, ale na tu dobu i řádně skandální.

V adaptaci Shondy Rhimesové totiž není Michael Stirling, ale Michaela. A pro případ, že by někdo pochyboval o tom, jakým směrem se bude Francesčin příběh ubírat, showrunnerka Jess Brownell říká: „Od začátku jsem předpokládala, že budeme mít queer příběh Francesky.“ Z tohoto zjištění jsou však diváci poněkud rozčarováni, někteří dokonce přímo zuří a chystají se série s příběhem Francesky sabotovat. Nejen, že je její příběh dost krutý, ale nyní se zdá, že se v něm výrazně změní i hlavní zápletka a Francesčina orientace.

Zdroj: Hello!, Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Simča Osvaldová

    Četla jsem knihy a viděla serie a myslím, že by pokaždé udělali mnohem lépe, kdyby se více drželi knih, ale budiž. Ovšem tato serie pro mě osobně byla docela zklamáním. Jednak jako Benedict a třešnička na dortu MICHAELA? Opravdu? Jestli to myslí vážně, tak se vážně dívat nehodlám :-D