3 megahity Netflixu, kterých se v roce 2023 bohužel nedočkáme

Foto: Netflix

Fanoušci mnoha filmů a seriálů jsou nadšení z pokračování jejich oblíbených titulů, které se v roce 2023 dočkají dalších sérií. Vrátí se Zaklínač, Ty, Světlo a stíny nebo Outer Banks. Je zde však několik poplárních pořadů, o kterých s jistotou víme, že se příští rok ještě nevrátí. Patří mezi ně několik megahitů.

Následující seriály se určitě vrátí, jen ne hned v příštím roce. I když je to velká škoda a budeme doufat, že to čekání bude stát za to.

Stranger Things

S vydáním 4. série se sci-fi Stranger Things stalo nejdražší původní sérií Netflixu . Bylo oznámeno, že každá epizoda stála streamovací platformu 30 milionů dolarů. Vzhledem k tomu, že rozpočet na čtvrtou řadu výrazně vzrostl, očekáváme, že pátá a poslední série bude stejně drahá nebo ještě dražší.

Už teď je ale jasné, že naše oblíbence ze Stranger Things neuvidíme zpět na našich obrazovkách hned v příštím roce. Herci i štáb budou totiž tvrdě pracovat na poslední sérii. Jakmile bude výroba dokončena, s největší pravděpodobností bude následovat ještě zdlouhavý postprodukční proces, který bude probíhat po zbytek roku 2023. Nejlepší prognóza pro vydání je tedy rok 2024.

V rozhovoru pro GQ řekl herec David Harbour, že si myslí, že produkce páté série Stranger Things začne v roce 2023 a že pravděpodobně vyjde „v polovině roku 2024.“

Foto: Netflix

Hra na oliheň (Squid Game)

Celý svět čeká na druhou sérii Squid Game. Podle rozhovoru s režisérem a tvůrcem seriálu Hwang Dong-hyukem, který v srpnu poskytl pro The Hollywood Reporter, plánuje dokončit scénáře do konce roku 2022 nebo začátkem roku 2023. V dřívějším rozhovoru pro IndieWire také zmínil, že by dvojka Hry na oliheň mohla dorazit koncem roku 2023 nebo začátkem roku 2024.

Je jasné, že bychom druhou sérii rádi viděli spíše dříve než později, takže doufáme ve vydání koncem roku 2023. Ale vydání v roce 2024 vypadá pravděpodobněji. Vše záleží na tom, kdy začne natáčení. To následně potrvá asi čtyři až pět měsíců. Nejdelší bude proces postprodukce. U první série trvalo 10 měsíců, než se dostala na Netflix. Pokud to bude trvat u druhé série stejně, rozhodně se jí dočkáme až v roce 2024.

Musíme brát také na vědomí, že Hwang Dong-hyuk pracuje i na jiných projektech. I to může mít vliv na to, proč je pravděpodobnější, že se Squid Game vrátí na naše obrazovky až v roce 2024.

Foto: Noh Juhan/Netflix

Umbrella Academy

Na konci srpna oficiálně potvrzeno, že Umbrella Academy  bude mít čtvrtou a poslední řadu. Od té doby však žádné nové aktualizace nepřišly. Na základě plánů produkce a postprodukce předchozích sérií je však téměř jisté, že poslední série Umbrella Academy v roce 2023 nevyjde.

S největší pravděpodobností bude vydání předcházet zhruba pět až šest měsíců produkce a sedm až deset měsíců postprodukce. Aby bylo možné vydání v roce 2023, výroba by musela začít do konce roku 2022 a postprodukce by musela trvat maximálně měsíců. Výroba však pravděpodobně začne až někdy v příštím roce. Nejpravděpodobnější je, že série vyjde v roce 2024.

Foto: Netflix

Zdroje: Hollyqood Reporter, IndieWire, Netflix Life, Netflix, GQ

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.