6 nejlepších filmů a seriálů, které v květnu vyšly na Netflixu: Extrémní thriller ve stylu Squid Game i akčňák ze starověkého Řecka s 81 % na ČSFD

Foto: Lee Jae-hyuk/Netflix

Netflix v květnu opět vydal řadu seriálů, filmů nebo dokumentů. Ačkoliv se tentokrát našlo spíše více těch, které moc za pozornost nestály, máme pro vás i výběr těch lepších kousků, které podle nás stojí za pozornost. Jistě si zde nějakého favorita najde každý.

Už nebudeme mlčet

Těsně před maturitou Alma (Nicole Wallace) proplouvá různými radostmi a strastmi života, které sdílí s Gretou (Clara Galle) a Natou (Aïcha Villaverde). Jejich běžné dny naplněné učením i zábavou však změní šokující příspěvek na sociálních sítích, tedy přesněji na profilu @Iam_colemanmiller. Záhadná fotografie doprovázená popiskem: Tohle jsem já před znásilněním rozpoutá neskutečný uragán otázek a podezření. Komu ten profil patří? Je obvinění pravdivé? Pokud ano, kdo je obětí?

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 83 %

Ze života levhartů

Dokumentární snímek Ze života levhartů diváky bere do světa, který doposud nikdo jiný nespatřil. Sleduje první krůčky levhartích mláďat žijících se svou matkou v africké savaně, jak rostou, zdolávají různé překážky a stávají se dospělými lovci. Dokument mají na svědomí britský režisér Alex Parkinson a světoznámý kameraman divoké přírody Brad Bestelink, jenž se podílel na seriálu Zázračná planeta a filmu Delta Okavanga: Kousek ráje, které měly u diváků velký úspěch.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 82 %

Divoká krev, 2. série

V první sérii amerického akčního animáku vede Heron ve starověkém Řecku obyčejný život. Jednoho dne ale zjistí, že je ve skutečnosti synem Dia a má před sebou veledůležitý úkol: spasit svět před armádou démonů. Ve druhé řadě, která vyšla letos, chce Hádés jednou provždy utéct z podsvětí. Vymyslí proto, jak by si jako vládce Olympu mohl nasadit Diovu korunu a dát se zase dohromady s milovanou Persefonou.

Hodnocení na ČSFD: 81 %

Bridgertonovi, 3. řada (1. část)

Romantické patálie rodiny Bridgertonových pokračují dlouho očekávanou třetí řadou. Colin se vrací ze zahraničí a setkává se se svou dlouholetou kamarádkou. Penelope se po zklamání, které zažila na plese, rozhodne přestat na Colina myslet a najít si manžela, aby mohla pokračovat ve svém dvojím životě. Bohužel ale nemá sebevědomí a její pokusy končí selháním. Colin je zklamaný, že k němu jediná osoba, která ho brala takového, jaký je, ochladla, a tak se rozhodne získat zpátky Penelopino přátelství a nabídne jí pomoc při hledání sebevědomí a potažmo i manžela.

Přečtěte si naši recenzi zde.

Hodnocení na ČSFD: 76 %

The 8 Show

Hlavní roli v seriálu hraje osm zadlužených lidí, kteří dostanou možnost zahrát si podivnou hru, která zní zpočátku velmi jednoduše. Musejí přečkat v budově s osmi patry, ze které není úniku, za což se jim budou přičítat finance. Poznámka pod čarou v pravidlech pak zní: A nezemřete! Finanční částka, o kterou tahle osmička naprosto odlišných jedinců hraje, jim může změnit život. Peníze si může na rozdíl od Hry na oliheň tentokrát odnést každý. A opravdu nejde o malé částky. Jenomže nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. A někdy by možná umřít bylo lepší.

Více jsme psali zde.

Hodnocení na ČSFD: 69 %

Moje holka je démon

Dlouho očekávaným čtvrtým celovečerním filmem Studia Colorido je „y Oni Girl aneb Moje holka je démon. Animované fantasy pro mládež se odehrává mezi lidským chlapcem a oni (démon) dívkou. Student prvního ročníku střední školy Hiiragi, který touží vycházet s ostatními a nebýt nemilovaný, žije v japonské prefektuře Yamagata a nedokáže říct ne, kdykoli po něm někdo něco požaduje. I když se ze všech sil snaží dělat věci pro ostatní, nikdy to nedopadne dobře a nezůstane mu nikdo, kdo by s ním chtěl kamarádit. Jednoho letního dne narazí na oni dívku jménem Tsumugi, která přišla do světa lidí hledat svou matku. Dělá, co se jí zlíbí, a je úplným Hiiragiho opakem.

Hodnocení na ČSFD: 67 %

Zdroje: Netflix, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.