Novinka Star Wars: Akolytka ukazuje vrcholné období Jediů. Jeho hlavní hvězda nám řekla, co si o seriálu myslí

Tereza Pulgretová
Foto: ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM/Christian Black

Jen málokteré fiktivní univerzum si za uplynulá léta vybudovalo takovou fanouškovskou základnu jako Star Wars. Tvůrci proto nelení a na seznam filmů a seriálů nyní přidávají žhavou novinku Star Wars: Akolytka, která podle prvních ohlasů vyvolává silné a pozitivní reakce. Proč byste si neměli jeden z nejočekávanějších kousků letoška nechat ujít, Netflixeru exkluzivně odpověděl představitel jedné z klíčových rolí.

Vypadá to, že se svět Star Wars rozpíná ještě od větší šířky, než si mnozí fanoušci vůbec kdy mohli představit. Ke zdánlivě nikdy nekončícímu a nevyčerpatelnému kreativnímu procesu, který se okolo této space opery odehrává, se totiž nově připojila režisérka Leslye Headland se seriálem Star Wars: Akolytka, jenž se vydává do hlubin minulosti takzvané Vrcholné republiky.

Sto let před Impériem a příchodem Skywalkera či Dartha Vadera na vzkvétající republiku dohlíží obdivovaní rytíři Jediové. Mezi nimi je i uznávaný mistr Sol, jehož v osmidílné novince ztvárnil jihokorejský herec Lee Jung-jae. Ten už se do paměti diváků dříve zapsal hlavní rolí v seriálu Hra na oliheň. A právě tento umělec má jasný vzkaz pro všechny lidi, kteří nepatří ke skalním fanouškům franšízy Star Wars a mohli by se bát, že se v ději budou trochu ztrácet.

ČTĚTE TAKÉ: SERIÁLOVÝ HIT, KTERÝ NEMÁ OBDOBY A DIVÁCI JEHO SLEDOVÁNÍM STRÁVILI 190 TISÍC LET, BUDE MÍT BRZY 2. ŘADU. TA MÁ DÁT CELÉMU PŘÍBĚHU HLUBŠÍ POINTU

Foto: ©2024 Lucasfilm Ltd./Christian Black

„Opravdu věřím, že Akolytka bude zábavná i pro ty, kteří předchozí filmy nebo seriály neviděli. Vypráví úplně jiný příběh s jinými postavami, a trochu tedy doufám, že by pro ně mohla být i jakýmsi úvodem do celého Star Wars fandomu,“ sdělil s úsměvem pro Netflixer, jenž se tiskové konference k seriálu zúčastnil jako jediné tuzemské médium.

A nám rozhodně nezbývá, než souhlasit. Seriál se totiž skutečně vydává doposud neprozkoumanou cestou, ve které se Jediové postaví nebezpečné bojovnici a učenkyni z minulosti (Amandla Stenberg). Namísto litých bojů se věnují spíše vyšetřování sérii zločinů, a novinku tak mění v jakousi galaktickou detektivku. Jak se objevují další stopy, vydávají se postavy po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá.

O tom, že je skutečně na co se těšit, vypovídají také první recenze, které se od nejrůznějších kritiků objevily na sociální síti X. „Akolytka zachycuje všechno dobré, co známe ze staré klasiky, ale dává tomu nový a unikátní nádech. Bojové scény jsou fenomenální a celkový vizuál dechberoucí. Vše doplňuje fascinující záhada a top obsazení,“ napsala za Screen Rant Caitlin Tyrrell.

„Na Akolytku jsem čekala velmi dlouho a nemůžu uvěřit, jak moc to zatím naplnilo moje představy. První dvě epizody se mi moc líbily. Je vzrušující probádávat nový kousek celé éry. Leslye Headland odvedla parádní kus práce,“ přidala se s chválou Jamie Jirak za ComicBook.

Vedle výše zmíněných tváří se diváci můžou těšit například na Dafne Keen, Charlieho Barnetta, Jodie Turner-Smith nebo Manny Jacinto. Kromě studií v Anglii a Walesu se natáčelo také ve specifické a nádherné krajině portugalské Madeiry.

První dvě epizody lze zhlédnout na Disney+ už nyní. Další díly budou postupně vycházet každé úterý.

Zdroje: Disney+, Lucasfilm Ltd., ČSFD, X

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.