Nový mrazivý krimi seriál od Netflixu oživí nejikoničtější postavu jednoho z nejlepších spisovatelů současnosti Jo Nesba

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Nejúspěšnější norský spisovatel Jo Nesbø a jeho hlavní postava románů, Harry Hole, se dočkají seriálu. Očekávaná detektivní série o více než dvanácti dílech již našla hlavního herce pro novou adaptaci. Sám spisovatel se na seriálu podílí a máme se určitě na co těšit!

Připravovaný seriál bude kriminálkou podle příběhů legendárního norského autora Jo Nesba. Projekt s názvem Jo Nesbø’s Detective Hole, tedy Detektiv Hole Jo Nesba, se právě natáčí v melancholickém prostředí Osla.

Nový dramatický seriál, který vytvořil jeden z největších spisovatelů detektivních románů, bude příběhem o sériovém vrahovi, kterého má v hledáčku proslulý antihrdina Harry Hole – brilantní, ale deprimovaný detektiv z oddělení vražd. Introvertní kriminalista se bude muset vypořádat se sériovým vrahem, ale zároveň i se zkorumpovaným kolegou Tomem Waalerem.

Projekt Jo Nesbø’s Detective Hole bude založen konkrétně na páté knize série o detektivovi, s názvem Pentagram (The Devil’s Star). Série má aktuálně neuvěřitelných sedmnáct dílů a první vyšel v roce 1997.

„Pro mě není vyprávění příběhů o tom, že lidé dostanou to, co si myslí, že chtějí, ale to, o čem nevěděli, že chtějí. Pokusíme se vytvořit něco svěžího, vzrušujícího a překvapivého s ohledem na knižní verzi Harryho,“ řekl Nesbø, který se na seriálu podílí. Jo Nesbø je aktuálně jedním z nejpopulárnějších spisovatelů. Jeho knih se prodalo přibližně šedesát milionů a byly přeloženy do padesát jazyků. Kdo si hlavního hrdinu jeho příběhu tedy zahraje?

ČTĚTE TAKÉ: 10 NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NA NETFLIXU: VÉVODÍ JIM KOUSEK, KTERÉMU ČEŠI UDĚLILI HODNOCENÍ 95% HODNOCENÍ 

Německo-norský herec Tobias Santelmann si zahraje hlavní roli a můžeme ho znát ze seriálů Poslední Království, Veronika či Vítejte na konci světa, ale také z filmů Boj sněžného pluhu s mafií. Ten vyjádřil jeho vděčnost a důvěru, kterou převzal při udělení role: „Pro mě je důležité vytvořit rozpoznatelného, ale také nečekaného Harryho. Nemůžu se dočkat, až začne natáčení!”

Spisovatel dodal: Hádám, že čtenáři mají vlastní vizi toho, jak by Harry Hole vypadal, a měli by mít možnost si ji ponechat. Nyní vytvoříme Harryho, který nebude založen jenom na knihách, ale na Tobiasi Santelmannovi a dalších, kdo se na tomto projektu podílejí – před i za kamerou.“

Dále v seriálu uvidíme Jeola Kinnamana (Sebevražedný oddíl, Domek z karet), který si zahraje Toma Waalera a herečku Piu Tjelta (Seveřané, Made in Oslo), která bude mít roli Rakel Fauke. Režie se ujal Øystein Karlsen.

Zdroje: Netflix, ČSFD, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.