Sexuální obrození na Netflixu: Nový retro seriál Doktor Sex otevřeně řeší otázky intimity i zakázaná témata

Eva Lenská
Foto: Netflix

Co byste řekli na sexuální výchovu po thajsku? Netflix se rozhodl, že prozkoumá problematiku sexuální výuky a různých společenských tabu v Asii v 70. letech minulého století. Nový seriál s názvem Doktor Sex (Doctor Climax) se bude soustředit na odvážného dermatologa, který svými příspěvky v novinách nečekaně spustí sexuální obrození.

Ústřední postavou seriálu, který údajně čerpá ze skutečných událostí, je kožní lékař, který sní o tom, že se stane spisovatelem dobrodružných románů. Mezitím si přivydělává jako novinový sloupkař sexuální poradny, kde se skrývá za přezdívkou Doktor Sex. V té době se v Thajsku o sexu otevřeně nemluví a lidé mají spoustu otázek, takže je to poměrně kontroverzní práce.

Doktor Nat (Ter-Chantavit Dhanasevi), který dobře ví, jaké to je, když jste spoutáni konvencemi své profese a rodiny, se dokáže vžít do pocitů všech anonymních tazatelů. Ve svých sloupcích bez zábran řeší zakázaná témata, od masturbace a předčasné ejakulace až po předehru, pohlavně přenosné choroby a mnoho dalšího.

ČTĚTE TAKÉ: KVÍZ: JAK DOBŘE ZNÁTE SERIÁL KOBRA 11? JEN OPRAVDOVÍ ZNALCI UHODNOU VŠECH 10 OTÁZEK

Sympatického doktora promění nejen jeho sexuální poradna, ale i kolegyně Linda (Goy-Arachaporn Pokinpakorn), která je vedoucí uměleckého oddělení. Vztah s ní je však sázkou do loterie. Ohrozí totiž nejen jeho manželství s dokonalou ženou Tuktou (Praew-Chermawee Suwanpanuchoke), ale i společenské postavení jeho rodiny.

Osmidílný seriál mají na svědomí scenárista Kongdej Jaturanrasmee a režisér Pairach Khumwan. „Zkoumání sexuality v seriálu zahrnovalo několik velmi intenzivních milostných scén. Byli jsme kvůli nim pod tlakem, protože jsme je museli natočit a zároveň se ujistit, že se herci cítí bezpečně a mohou nám důvěřovat,“ uvedl druhý z nich. „Ukázalo se, že natáčení všech těchto scén nás sblížilo — herce, kameramany i režiséry,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NOVÁ ČESKÁ POHÁDKA MÍŘÍ NA FILMOVÁ PLÁTNA. ROLE V NÍ DOSTALY I VONDRÁČKOVÁ A HAVLOVÁ

„Seriál využívá sexualitu nejen k prozkoumání intimity, ale i širších společenských otázek. Sexualita ovlivňuje jednotlivce na osobní úrovni, v rámci rodin a zasahuje do celé společnosti, takže si myslím, že sex je dobrým nástrojem pro diskusi o širším obrazu společnosti,“ doplnil Kongdej.

„I když se společnost možná stala otevřenější, stále existuje mnoho otázek, které zůstávají nezodpovězeny. Myslím si, že když člověk tvoří dílo, které reflektuje minulost, měl by srovnávat a porovnávat, jak se věci doposud změnily. Co je třeba zlepšit? Co zůstává stejné nebo kde jsme pozadu? To může diváky podnítit k dalším otázkám,“ vysvětlil.

Thajský seriál Doktor Sex bude mít na Netflixu premiéru 13. června.

Zdroj: About Netflix, Variety

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.