2. řada Wednesday je konečně v dohlednu. Jedna z hlavních postav se v ní však neobjeví

Foto: Netflix

Fanoušci Wednesday pozor! Netflix právě oznámil, že se konečně začalo s produkcí dlouho očekávané druhé řady tohoto oblíbeného seriálu. Kromě toho také prozradil, jaké původní i nové tváře v druhé řadě uvidíme. A ještě jedno malé překvapení…

Netflix právě oznámil zahájení produkce druhé řady seriálu Wednesday, který se bude natáčet v Irsku a představuje nové členy obsazení. Fanoušky oblíbená Věc (Thing) doručila hercům jejich scénáře. Neposedná ruka se také bude starat o nový TikTok účet streamovací platformy – alias ThingTok, na kterém se můžete podívat na zákulisní novinky z jejího pohledu.

„Jsme nadšeni, že v letošní sezóně nastoupí do Nevermore Academy celá Addamsova rodina spolu s vysněnou sestavou ikon a nových tváří,“ komentují zahájení produkce tvůrci Al Gough a Miles Millar.

Wednesday, 2. řada
Foto: Helen Sloan/Netflix © 2024

Seriál Wednesday je nejoblíbenějším anglickým seriálem na Netflixu a jedním z nejoblíbenějších pořadů na platformě vůbec. Například na Kinoboxu si od českých diváků vysloužil 81 %. Jeho první řada měla 252,10 milionů zhlédnutí a strávila 20 týdnů v globální TOP 10 Netflixu. Kromě toho se Wednesday dostala do TOP 10 v 93 zemích světa. Seriál byl dokonce nominován na 12 cen Emmy a z toho čtyři vyhrál. Není divu, že už se fanoušci studentky, která už na Akademii Nevermore nebude žádným nováčkem, nemohou dočkat pokračování.

S natáčením druhé řady Wednesday se mělo původně začít o mnoho dříve, ale kvůli stávkám scenáristů a herců, které v roce 2023 uzavřely velkou část Hollywoodu, se nakonec vše opozdilo. I když zatím neznáme přesné datum uvedení druhé řady, můžeme ho alespoň nyní odhadnout, když víme, že se výroba konečně spustila. Již bylo potvrzeno, že se pokračování Wednesday na Netflix nevrátí dříve než v roce 2025.

Jelikož první řada Wednesday byla uvedena do výroby v září 2021, ta skončila v březnu 2022 a premiéra následovala 16. listopadu 2022, mohla by druhá řada po tomto vzoru dorazit někdy během srpna nebo září 2025.

Obsazení druhé řady:

● Ti co se vracejí do stálého obsazení: Jenna Ortega, Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez a Luyanda Unati Lewis-Nyawo.

Nováčci ve stálém obsazení: Steve Buscemi, Billie Piper, Evie Templeton, Owen Painter a Noah Taylor.

Noví hostující herci: Christopher Lloyd, Joanna Lumley, Thandiwe Newton, Frances O’Connor, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo a Joonas Suotamo.

Možná jste si všimli, že mezi výše zmíněnými jmény není Percy Hynes White, který si v první řadě zahrál Xaviera Thorpea. V roce 2023 proti němu bylo na sociálních sítích vzneseno několik obvinění ze sexuálního napadení. Ačkoliv se proti tomu herec odvolával a tvrdil, že jsou to výmysly, zřejmě se od něj tvůrci nakonec rozhodli dát ruce pryč.

Zdroj: Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 81 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.