Diváci si oddechli. Letošní nejpopulárnější sci-fi Netflixu bude mít pokračování a tvůrci slibují epický závěr

Foto: Netflix

Netflix konečně oznámil, že obnovil Problém tří těles (3 Body Problem), ovšem s podivem neoznámil, že by šlo o druhou řadu, jak obvykle hlásí u jiných seriálů. Každopádně můžeme s jistotou říct, že bude příběh dotažen do finále a nemusíme se bát další neukončené série, která dostala od Netflixu po první řadě stopku.

Seriál Problém tří těles, který byl natočen na základě populární stejnojmenné knižní série Liu Cixina, bude mít pokračování a diváci se dočkají jeho finálního rozuzlení. Tvůrci David Benioff, DB Weiss a Alexander Woo poznamenali, že „dokážou vyprávět tento příběh až do jeho epického závěru“. Ještě předtím v dubnovém rozhovoru pro Collider Benioff řekl, že tým bude „potřebovat alespoň tři, možná čtyři řady, aby odvyprávěl celý příběh“.

Ovšem nyní, když Netflix oznámil „obnovení“ Problému tří těles, nezaznělo v prohlášení nic o druhé řadě, jak se obvykle u jiných seriálů říká. Mohlo by jít tedy i o jinou variantu pokračování, než je další série, například film či více filmů. Jak to nakonec dopadne, to se snad dozvíme brzy, každopádně máme alespoň jistotu, že Netflix seriál po první řadě nezrušil a dočkáme se jeho závěru a příběh bude odvyprávěn až do konce.

ČTĚTE TAKÉ: BRUTÁLNÍ A NAPROSTO ZVRHLÝ: NA NETFLIX MÍŘÍ KRIMINÁLNÍ THRILLER, KTERÝ MNOZÍ DIVÁCI NEJSPÍŠ NEZVLÁDNOU DOKOUKAT AŽ DO KONCE

Seriál Problém tří těles měl na Netflixu premiéru v březnu a tři týdny se udržel na první příčce v TOP 10 Netflixu. Od diváků si sci-fi získalo poměrně slušné hodnocení. Například na Kinoboxu má Problém tří těles aktuálně 74 %.

„Úžasný příběh, zpracovaní, triky, hudba,“ vynáší ho do nebes například jeden z diváků a dokonce chválí i český dabing. „Je to docela dávno, co jsem knižní předlohu přelouskal, v hlavě mi zůstal jen hrubý obrys děje. Při sledování seriálu mi jednotlivé fragmenty kupodivu naskakovaly docela lehce, včetně detailů. Některé “výjevy” byly vysloveně jen seriálové a nepodařilo se mi je tím pádem spárovat s knihou, což nebylo na škodu. A troufnu si říct, že inklinace seriálu k masové srozumitelnosti byla pro mě spíš na škodu. Ale i tak jsem s ním spokojen, už jen pro to, že se vůbec někdo tohoto tématu chytil,“ uvádí další český divák.

ČTĚTE TAKÉ: RECENZE: AMBICIÓZNÍ PROBLÉM TŘÍ TĚLES MŮŽE BÝT NOVÝM TAHOUNEM NETFLIXU. I PŘES POMALÝ ROZJEZD JDE O VELMI PODAŘENÉ SCI-FI DÍLO

Problém tří těles
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Kinobox, Collider

Hodnocení na Kinoboxu: 74 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.