Seriál Becoming Karl Lagerfeld brzy dorazí na Disney+. Pro Daniela Brühla byla tato role jednou z největších výzev

Foto: Disney+

Na Disney+ míří šestidílná série Becoming Karl Lagerfeld o módní ikoně.  Legendárního módního návrháře si zde zahrál herec Daniel Brühl, který už mnohokrát dokázal svůj herecký talent a schopnost převtělit se téměř do kohokoliv. Uvidíme, jak se mu bude dařit v roli, která pro něj byla zatím asi největší výzvou.

Očekávaný šestidílný původní dramatický seriál Becoming Karl Lagerfeld Disney+ představilo poprvé už na tiskové konferenci festivalu Canneseries ve Francii, kde sklidil ovace a vřelé recenze.

V roce 1972 je Karlovi Lagerfeldovi 38 let, a ještě nenosí svůj ikonický účes. Navrhuje konfekci a pro širokou veřejnost je neznámý. Potká však, a zamiluje se, do vášnivého Jacquese de Baschera (Théodore Pellerin), ambiciózního a zhýralého frajírka, a jako tajemný módní návrhář se odváží jít proti svému příteli (a rivalovi) Yves Saint Laurentovi (Arnaud Valois), géniovi haute couture za nímž stojí proslulý obchodník Pierre Bergé (Alex Lutz).

Seriál Becoming Karl Lagerfeld diváky zavede do Paříže, Monaka a Říma 70. let 20. století, kde mohou sledovat, jak se impozantní, komplexní a ikonická osobnost pařížského návrháře Karla rozvíjí, a jak ho žene ambice stát se císařem módy.

Tento příběh se objevuje na obrazovkách poprvé. Jde o adaptaci bestselleru Kaiser Karl od Raphaëlle Bacqué. Seriál má unikátní příběh i hvězdné obsazení. Hlavní roli návrháře Karla hraje Daniel Brühl, kterého mohou diváci znát z filmů Na západní frontě klid, Captain America: Občanská válka, Rivalové, Hanebný pancharti nebo třeba Good Bye, Lenin!.

Pro Daniela Brühla, který je napůl Němec a napůl Španěl, byla role Karla Lagerfelda velkou výzvou. I když už v minulosti dokázal, že je schopen se převtělit téměř do jakékoliv postavy včetně mistra světa F1 Nikiho Laudy ve filmu Rivalové, díky kterému se více proslavil ve světě, tentokrát musel zajít ještě o něco dál. Kvůli roli se musel nejen zdokonalil ve francouzštině a naučit se mluvit jako Lagerfeld. Musel se také naučit chodit na malých podpatcích.

Becoming Karl Lagerfeld (Daniel Brühl)
Foto: Disney+

„Cítil jsem obrovskou zodpovědnost. Karl Lagerfeld je velmi známý, ikonický muž, kterého zná každý. Takže jsem chtěl dát této postavě tolik složitosti, pravdy a poctivosti, lásky a vášně, kolik jsem jen mohl. Zároveň je to vzrušující a někdy trochu děsivý proces, když musíte hrát někoho, jako je on. Bylo to jako na horské dráze. Ale s přibývajícím věkem takové výzvy miluji čím dál víc,“ říká herec v rozhovoru pro Variety.

Přiznává však, že ačkoliv roli nadšeně přijal, na začátku si v ní nebyl vůbec jistý. „Když jsem si poprvé oblékl kostým, díval jsem se na sebe a pomyslel jsem si: Nevěřím si.“ S humorem pak vypráví, jak vždycky čekal, až jeho žena a děti odejdou z domu, aby mohl nacvičovat chůzi na podpatcích. „Prvními svědky byly dvě ovce a jeden osel. Pořád mě sledovali, když jsem dělal první krůčky, chodil jsem nahoru a dolů na podpatcích a mluvil sám se sebou francouzsky. Ale jejich reakce mě velmi potěšila,“ popisuje s humorem.

Becoming Karl Lagerfeld (Daniel Brühl)
Foto: Disney+

Pro Variety také vyprávěl, že se s Lagerfeldem jednou v životě dokonce setkal. „Bylo to v Berlíně před 15 nebo 20 lety,“ říká Brühl s tím, že ho Lagerfeld tehdy fotil pro časopis spolu s několika dalšími herci. „Myslel si, že jsem cool, jelikož se nechci mačkat jako ostatní herci, kteří se chovali jako opice, protože se chtěli dostat na obálku časopisu. Pro mě to bylo spíš trapné a moje španělská hrdost mi to nedovolila. Tak jsem odstoupil stranou a on se na mě podíval a lehce mi přikývl. A později mě fotil samotného. A teď, po 20 letech, mi před dvěma dny zavolali, že našli asistenta, který má originální výtisk toho časopisu. Nikde jsem ho nemohl najít. A pak mi bylo řečeno, že se po focení ptal: „Nebyl to ten chlap z Good bye, Lenin!? Musíte mi najít kino, kde na film podívám.“ A fakt udělal. A potom prý řekl: „Ten chlap se mi líbí.“,“ vypráví herec s tím, že v něm celá tato zkušenost s Lagerfeldem vyvolává dobrý pocit.

Zdroje: Disney Plus, Variety, Sortira Paris

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.