Temně legrační současná podoba řecké mytologie míří na Netflix: KAOS ukáže, co se stane, když si Zeus na čele objeví vrásku

Foto: Netflix

Jeff Goldblum si v novém seriálu Netflixu zahraje všemocného, krutého a občas dobrotivého krále bohů Dia, který netuší, že začalo spiknutí s cílem ho zničit. Od scénáristy filmu The End of the F***ing World a producentů minisérie Černobyl na Netflix brzy dorazí KAOS.

Netflix se chystá brzy vydat mytologickou dramatickou sérii nazvanou KAOS, kterou popisuje jako „temně legrační současnou podobu řecké mytologie“. Na starost ji má Charlie Covell, který na Netflix již dříve přinesl The End of the F***ing World. Produkce se pak ujala produkční společnost Sister, která stojí za hitem HBO Černobyl. Hlavním režisérem Kaosu je Georgi Banks-Davies.

KAOS je fascinující svět, který obývají bohové, smrtelníci a vše mezi tím. Na vrcholu potravního řetězce je pak Zeus, kterého ztvární Jeff Goldblum. Všemocný, krutý, ale občas i dobrotivý král bohů vládne dlouho a jeho vláda nikdy nebyla nijak ohrožena.  Tedy do té doby, než se jednoho rána probudí a objeví si na čele vrásku.

Jeff Goldblum jako Zeus v teplákovce v seriálu KAOS.
Foto: Netflix

Zeusova paranoia narůstá, všude vidí znamení zkázy a je přesvědčen, že jeho pád přichází. A má právo se obávat. Jeho někdejší přítel a nyní vězeň Prometheus totiž připravuje plán, jak ho srazit na kolena. Plán zahrnuje tři nesourodé lidi, z nichž všichni si vůbec neuvědomují svůj kosmický význam ani roli, kterou musí hrát při záchraně světa.

Zatímco Zeus bojuje se svými největšími obavami, zbytek jeho rodiny intrikuje a selhává po svém. Diovu manželku Heru hraje Janet McTeer, komplikované bratry Hadese a Poseidona pak David Thewlis a Cliff Curtis, a jeho vzpurného syna Dionýsa ztvárnil Nabhaan Rizwan.

„Tento žánrově ohýbaný seriál přináší moderní vzhled do řecké a římské mytologie a zkoumá témata genderové politiky, moci a života v podsvětí,“ píše Netflix o sérii, ke které nyní vydal i první upoutávku. Ta nabízí pohled na Zeuse lačnícího po moci, mezi jehož vášně patří zlaté doplňky a tepláková souprava. Mezitím lidé na zemi trpí a bojují o svůj život. Jejich jedinou útěchou v této zoufalé době nad nimi tyčící se socha mocného Dia.

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.