Milovaná i nenáviděná upírská sága Stmívání bude mít seriál. Nové zpracování však bude poněkud nečekané

Barbora Kučerová
Foto: Summit Entertainment

Od závěrečného dílu upírského fenoménu Stmívání uběhlo dvanáct let. Jenže upíři jsou nesmrtelní a u Cullenů, jak se zdá, to platí dvojnásob. Společnost Lionsgate, pod kterou spadá i původní pětidílná filmová série, totiž připravuje animovaný seriál.

Žánr romantické fantasy, ke kterému Stmívání nepochybně patří, zažívá díky TikToku velký boom. Železo se má kout, dokud je žhavé, a proto není divu, že se nového a poněkud nečekaného zpracování dočká i milostný příběh Belly a Edwarda.

První zmínka o rebootu se objevila v dubnu 2023 a fanoušci pochopitelně předpokládali, že půjde o hraný seriál, podobně jako tomu je v případě Harryho Pottera. V březnu letošního roku potvrdil místopředseda společnosti Lionsgate Michael Burns, že se Stmívání rozšíří o animák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: OD INTERVIEW S UPÍREM PO STMÍVÁNÍ: 10 FILMŮ O UPÍRECH, KTERÉ SE ŘADÍ MEZI KLASIKU

Původní filmy vznikly na motivy knižní série s díly Stmívání, Nový měsíc, Zatmění a Rozbřesk, publikované mezi lety 2005 a 2008. Stephenie Meyerová přidala k franšíze knihy Krátký druhý život Bree Tannerové a Půlnoční slunce, které vypráví první díl z pohledu Edwarda. Kdo se ujme dabování, zatím nevíme, ale vzhledem k popularitě ságy můžeme doufat ve známá jména.

Zdroje: Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.