3 nejočekávanější španělské kousky na Netflixu: Šokující dokument, boj o drogové podsvětí a série natočená podle skutečného zločinu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflix je platformou, která nabízí mnoho skvělých seriálů a filmů z různých koutů světa. Takoví Španělé si například před pár lety připsali obrovský hit v podobě seriálu Papírový dům (Money Heist), takže není divu, že jejich tvorba diváky zajímá. Vybrali jsme proto tři očekávané projekty pocházející ze Španělska, které rozhodně stojí za pozornost.

Nejsi sama: Souboj s vlčí smečkou (You Are Not Alone: Fighting the Wolf Pack)

Datum uvedení: 1. března

Dokumentární film se zaměří na brutální znásilnění osmnáctileté dívky, ke kterému došlo během týdenního festivalu spojeného s náboženskou oslavou patrona města San Fermina. V průběhu akce každé ráno úderem osmé hodiny ranní ti nejodvážnější návštěvníci sprintují před skupinou býků, přičemž následně dochází k bujarým oslavám za přítomnosti značného množství alkoholu.

V roce 2016 se v časných ranních hodinách mladá žena ztratila z dohledu svých přátel. Aby se zorientovala, sedla si na lavičku, kde si k ní přisedl šestadvacetiletý mladík a navázal s ní hovor. Chlubil se tím, že na místo přijel se svými čtyřmi přáteli, vlčí smečkou. Nevinný rozhovor se proměnil v hromadné znásilnění, kterého se účastnili všichni její členové. Brutální zločin okamžitě vyvolal protesty po celém Španělsku a vedl k prvnímu španělskému hnutí #MeToo. Dokument obsahuje nejenom klíčová svědectví, ale rovněž se zabývá dvěma podobnými případy znásilnění.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KVÍZ: MILUJETE SERIÁL PAPÍROVÝ DŮM? VYZKOUŠEJTE SI, JAK DOBŘE SE V NĚM VYZNÁTE

Železná pěst (Iron Reign)

Datum uvedení: 15. března

Netflix je už známý tím, že uživatelům nabízí ty nejlepší kriminální thrillery. Nabídku nyní rozšíří o seriál, který je jedním z nejočekávanějších španělských projektů letošního roku. Novinka své diváky zavede do prostředí barcelonského námořního přístavu, který je schopen denně odbavit přes šest tisíc zásilek. Mezi nimi se rovněž nachází tisíce tun kokainu, které se ročně zásluhou majitele hlavního terminálu přes přístav dostanou. Pokud chce někdo dostat nelegální zboží přes přístav, bez spolupráce s tímto mocným mužem se neobejde. Poklidné působení zločinecké sítě jednoho dne naruší ztráta značného množství kokainu, a vypukne tak brutální válka plná násilí a vražd. Více jsme o seriálu Železná pěst psali zde.

PSALI JSME TAKÉ: KRIMINÁLNÍ DRAMA IGNORACE PODLE SKUTEČNOSTI ROZHODNĚ NENÍ PRO SLABŠÍ POVAHY. UKÁŽE SYSTÉM ZNEUŽÍVÁNÍ DĚTÍ, KTERÝ V ROCE 2018 ŠOKOVAL SVĚT

Případ Asunta (The Asunta Case)

Datum uvedení: 26. dubna

Netflix umí natáčet příběhy vycházející ze skutečných událostí. V nové dramatické minisérii Případ Asunta tvůrci zpracovali jeden z nejvíce šokujících zločinů, který otřásl Španělskem v roce 2013. V září Rosario Porto a Alfonso Basterra ohlásili zmizení své adoptivní dcery pocházející z Číny. Jen o několik hodin později bylo tělo dvanáctiletého dítěte nalezeno vedle silnice v blízkosti poutního místa. Policisté při vyšetřování nalezli důkazy, které truchlící rodiče postavily do role pachatelů vraždy.


Zdroje: Netflix Life, The Guardian, About Netflix, BNN Breaking, The Euro TV Place

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.