Netflix zase zabodoval. Jeho nový fantasy hit diváci milují a volají po pokračování

Foto: Robert Falconer/Netflix © 2024

Občas se Netflixu zadaří a vydá kousky, které jsou nejen velmi sledované, ale také divácky oblíbené. To se mu podařilo i nyní, když před posledním únorovým víkendem vydal fantasy Avatar: Legenda o Aangovi (Avatar: The Last Airbender). Milují ho i fanoušci původní animované verze, která patří k nejoblíbenějším anime na světě.

Seriál natočený podle animované předlohy, která ve světě sklidila nevídaný úspěch, se Netflixu celkem zadařil. Fantastický svět plný živlů se okamžitě vyšplhal na první místo TOP 10 nejsledovanějších seriálů u nás i v globálním žebříčku Netflixu.

A nevede si dobře jen ve sledovanosti. Avatar: Legenda o Aangovi má také skvělá hodnocení od diváků. Na ČSFD si například seriál vysloužil zatím 77 %. „Řekl bych, že se to nakonec povedlo nad očekávání dobře. Vizuálně je tenhle Avatar podmanivý, efekty jsou velmi zdařilé, hudba je asi i díky spolupráci Nickelodeonu velmi povědomá, casting se také ve většině případů povedl,“ píše zde jeden z uživatelů.

„Velmi podařené moderní zpracování původního animovaného seriálu, kterého se v základu úspěšně drží, občas něco nového přidá a upraví, ale zároveň nemá potřebu si hrát na „něco víc“. Osm dílů je tak akorát, jejich kvalita napříč sérií zásadně nekolísá,“ píše další.

Špatně si Aang nevede ani v zahraničí. Na globální hodnotící platformě Rotten Tomatoes mu diváci dávají 75 %. Chválí ho i ti, kteří velmi dobře znají jeho animovanou předlohu, což je rozhodně pro tvůrce verze od Netflixu dobrá zpráva, a řada z nich volá po druhé řadě. „Jako fanoušek původní série můžu říct, že to bylo výborné. Od hrané adaptace jsem moc nečekal a spadla mi čelist a netrpělivě čekám na druhou řadu,“ píše například jeden z nich.

Za seriál Avatar: Legenda o Aangovi se rádi zasadíme i my na Netflixeru, protože se nám jeho hrané zpracování od Netflixu velice líbilo a jistě chytne nejen fanoušky fantasy. Podívanou pro celou rodinu navíc Netflix nabízí i s českým dabingem.

Avatar: The Last Airbender.
Foto: Robert Falconer/Netflix © 2023

O čem je seriál Avatar: Legenda o Aangovi?

Hraná adaptace oblíbeného anime zachytí dobrodružné počínání Aanga, chlapce z národa Vzdušných nomádů, jenž je zároveň převtěleným Avatarem předurčeným k ovládnutí všech čtyř živlů. Jelikož seriál bude zpracovávat první řadu animované předlohy, která si vysloužila pojmenování Kniha první: Voda, osm dílů seriálu se zaměří na Aangovu cestu s Katarou a Sokkou do Severního vodního kmene. Kromě toho, že se Aang s pomocí přátel bude pokoušet ovládnout vodu, bude prchat před Princem Zukou snažícím si prostřednictvím jeho zajetí získat v Národu ohně zpátky svou čest.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.