Unikátní krimi drama o detektivovi, kterému zbývá pouhých 24 hodin života, míří na Netflix. Už sklidilo úspěch na několika festivalech

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Netflixu se podařilo získat práva na uvedení indonéského kriminálního dramatu Gaspar má 24 hodin (24 Hours with Gaspar), které v loňském roce sklízelo úspěch na nejrůznějších filmových festivalech. Diváci můžou očekávat strhující příběh o muži, který v posledních hodinách svého života nehodlá jen tak nečinně sedět a vyhlížet blížící se smrt.

Očekávaný film Gaspar má 24 hodin od uznávaného režiséra Yosepa Anggi Noena bylo natočeno podle detektivního románu indonéské autorky Sabdy Armandio. Světové premiéry se snímek dočkal při loňském 28. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Pusanu, kde se ucházel o cenu Jiseok. Na indonéském filmovém festivalu posbíral devět nominací a získal cenu za nejlepší adaptovaný scénář.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 6 NEJLEPŠÍCH FILMŮ NETFLIXU NOMINOVANÝCH NA OSCARA PODLE ČECHŮ A SLOVÁKŮ. VÍTĚZEM JE HISTORICKÉ DRAMA, ZLATOU SOŠKU VŠAK NEZÍSKALO

Kriminální drama sleduje počínání soukromého detektiva, kterému zbývá pouhých 24 hodin života. V posledních chvílích má ale opravdu napilno. Nejenom, že nalezne stopy vedoucí k záhadnému zmizení kamarádky z dětství Kirany, ale do cesty mu vstoupí Wan Ali, který je zapleten do byznysu obchodníků s lidmi. Aby toho nebylo málo, rozhodne se v posledních hodinách života společně s dalšími pěti lidmi vyloupit klenotnictví.

V upoutávce, která nabízí pohled na strhující loupežnou jízdu, lze vidět, že Gaspara pohání touha po pomstě. Klenotnictví, které se rozhodne vykrást, totiž patří muži, jenž je zřejmě otcem Kirany. Vypadá to, že dívka nezmizela jen tak, ale otec ji nejspíš s vidinou peněz prodal.

PSALI JSME TAKÉ: 10 NEJLEPŠÍCH FILMŮ A SERIÁLŮ, KTERÉ V LEDNU VYŠLY NA NETFLIXU: KATASTROFICKÉ DRAMA, KTERÉ ODROVNALO CELÝ SVĚT, I THRILLER, OD NĚHOŽ SE NEŠLO ODLEPIT

Herec Reza Rahadian, který ztvárnil Gaspara, pro Netflix uvedl, že to byla jedna z nejunikátnějších rolí, jakou kdy hrál. „Po uvedení tohoto filmu v několika zemích netrpělivě očekávám, že se o tento příběh skrze Netflix podělím s publikem po celém světě.“ Vedle Rahadiana své herecké umění předvedou Laura Basuki, Shenina Cinnamon a Kristo Immanuel.

Indonéské kriminální drama Gaspar má 24 hodin vstoupí na Netflix 14. března.


Zdroje: About Netflix, Variety, Age Rating JuJu

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.