Netflix zrušil divákům seriál, ti si ale vydupali pokračování. Místo krimi dokumentů chtějí koukat na víly

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Na začátku roku Netflix zrušil pokračování spousta povedených seriálových kousků. Fanouškům Winx Saga: Osud však došla trpělivost a podepisují petici za navrácení jejich oblíbené show na platformu. Fantasy pro teenagery tedy přeci jenom bude pokračovat a diváci navádí ostatní, aby se vedení společnosti postavili.

Teenagerské drama Winx Sáda: Osud (Fate: Winx Saga) je inspirováno kresleným pořadem Winx Club, na který si někteří můžou pamatovat z dětství. Popisuje dobrodružství pěti dospívajících kamarádek na magické internátní škole, které se učí ovládat své síly a zároveň se setkávají s láskou, rivalitou a monstry ohrožujícími jejich život.

Zfilmování této pohádky zní skvěle, ale jak jsme mohli vidět, spíše než podle pestrobarevného milého animáku bylo stylizované do šedé reality. Recenze byly velmi různorodé, sledovanost špatná a diváci se rozdělili na dva tábory. Na Kinoboxu má Winx sága: Osud, hodnocení 67 %, což je takový hezký průměr.

Seriál byl ještě s několika dalšími počiny Netflixu zrušen pro nedostatek diváků. Aktuálně má dvě série a otevřený konec. Navzdory tomu, že ke zklamání nejvěrnějších fanoušků došlo už před nějakou dobou, mu náleží jedna z nejaktivnějších kampaní za obnovení. Lidé i v tomto roce plní sociální sítě Netflixu protesty.

V petici, pod kterou se podepsalo více než 150 tisíc lidí, se píše, že je celá situace opravdu zničující. „Jeden z nejlepších pořadů na Netflixu má nedokončený příběh. Všichni se těšili na další sezónu a čekali, až se pořad obnoví. Místo toho se rozhodlo pořad zrušit a zanechat mnoho fanoušků rozzuřených a se zlomeným srdcem. To je důvod, proč jsme vytvořili tuto petici, aby se mohl vrátit seriál zpět. Netflix využívá většinu svých zdrojů na dokumenty o kriminálnících místo toho, aby uvedl úžasné pořady, které lidé milují a nemohou se dočkat další sezóny. Pořady, které neubližují obětem nebo členům rodiny. I když nejste fanoušky tohoto seriálu, petice by mohla pomoci zabránit tomu, aby se rušily populární pořady a místo toho vydávaly četné dokumenty o sériových vrazích a dávala se jim záře reflektorů, místo lidem, kteří si to skutečně zaslouží.”

ČTĚTE TAKÉ: PREQUEL PŘELETU NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM NA NETFLIXU DEFINITIVNĚ KONČÍ. KONEC MRAZIVÉ SÉRIE NYNÍ POTVRDILA I JEJÍ HLAVNÍ HVĚZDA

Show tak přeci jen bude pokračovat, a to vydáním zbrusu nového komiksu, který naváže tam, kde seriál skončil. Romány však nejsou žádnou novinkou, minulý rok byly společně se seriálem vydány dvě knihy.

Autorka nového románu Olivia Cuartero-Briggs se do původního pořadu výrazně nezapojila, nicméně se hodí pro franšízu, protože předtím pracovala jak v televizi, tak s komiksy. Ilustrátorkou je Christianne Gillenardo-Goudreau a nová kniha Fate: The Winx Saga Vol. 1: Dark Destiny vyjde už tento rok.

Zdroje: Netflixer, Netflix, What’s On Netflix

Hodnocení na Kinoboxu: 67 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.