Ambiciózní a velkolepá série od legendárního indického filmaře míří na Netflix: První upoutávka láká přepychovými scénami

Foto: Netflix

Letos na Netflix dorazí seriálový skvost a „magnum opus“ kariéry indického filmaře Sanjaye Leela Bhansaliho. Série Hírámíndí (Heeramandi: The Diamond Bazaar) slibuje oslnivou ukázku indické filmové tvorby odehrávající se na pozadí Indie před získáním nezávislosti a soustředěné kolem mocné skupiny kurtizán. První upoutávka je naprosto dechberoucí a velkolepá.

Indický seriál Hírámíndí má na svědomí legenda bollywoodské filmové tvorby a jeden z nejtalentovanějších tvůrců hindských filmů Sanjay Leela Bhansali. Ten je podepsaný pod takovým hity jako jsou Devdas (80 % na ČSFD) nebo Bajirao Mastani s Deepikou Padukone a Priyankou Chopra (73 % na ČSFD). Pro Bhansali jde o vůbec první seriálovou tvorbu.

Hírámíndí má podle slov režiséra v jeho srdci zvláštní místo už 14 let. Osmidílné drama zkoumá kulturní realitu oslnivé čtvrti Hírámíndí prostřednictvím příběhů kurtizán a jejich patronů. Děj se odehrává na bouřlivém pozadí indického boje za svobodu ve 40. letech 20. století ve městě Lahore, které nyní leží v Pákistánu. Diváci v kothas, domě kurtizán, mohou očekávat směs lásky, zrady, nástupnictví a politiky. Každá epizoda by měla být pojata jako samostatný film.

Netflix nyní odhalil první upoutávku, ve které jako kurtizány vystupují herečky Manisha Koirala, Sonakshi Sinha a další. Vypadá to, že Hírámíndí bude stejně velkolepý, lákavý a dramatický, jak se od Sanjaye Leely Bhansaliho očekává. Stejně jako všechny jeho další výtvory bude mít i Hírámíndí jedinečné kompozici a hudbu, která publikum udrží u obrazovek, stejně jako jeho minulé příběhy. Nebude chybět ani majestátnost a přepych, v kterých si tvůrce tak libuje.

„Je to ambiciózní, velkolepá a všezahrnující série. Proto jsem nervózní a zároveň nadšený, že to zvládnu. Těším se na své partnerství s Netflixem a na to, že přinesu Hírámíndí publiku po celém světě,“ říká o seriálu Bhansali v rozhovoru pro Netflix.

V rolích kurtizán se dále objeví herečky Aditi Rao Hydari, Richa Chadha, Sharmin Segal a Sanjeeda Sheikh.

Kdy seriál Hírámíndí vyjde na Netflixu, zatím nebylo uvedeno. Mělo by to ale být v první polovině tohoto roku.

Více jsme o sérii psali v minulém článku zde.

Zdroje: Netflix, Hindustan Times

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.