Srdcervoucí a velmi poutavý příběh o dospívání, který vás pohltí. Diváci si zamilovali nové drama Netflixu

Foto: Netflix

Na Netflix 11. ledna dorazil další skvělý seriál, který nadchl diváky i filmové kritiky a v Česku se hned den po vydání dostal do TOP 10 aktuálně nejsledovanějších titulů. Jmenuje se Kluk spolkne vesmír (Boy Swallows Universe).

Seriál Kluk spolkne vesmír je adaptací australského bestselleru novináře Trenta Daltona, který je inspirován jeho vlastním životem a dospíváním. Román Kluk spolkne vesmír si získal srdce čtenářů a nyní se to samé daří i jeho seriálové verzi od Netflixu.

U nás mu zatím diváci na ČSFD udělili pěkných 74 % a nešetří čtyř a pětihvězdičkovými hodnoceními. Skvěle si pak vede seriál i v zahraničí. Na Rotten Tomatoes mu dávají diváci 89 % a filmoví kritici 86 %.

Kluk spolkne vesmír.
Foto: Netflix

„Kluk spolkne vesmír nějakým způsobem přináší docela temný příběh o dospívání, aniž by byl depresivní nebo beznadějný. A to jak díky obratně napsanému scénáři, tak díky fantastickým hereckým výkonům,“ píše o něm Joel Keller z Decideru.

Herecké obsazení chválí i diváci a to od hlavních až po vedlejší role. Někteří dokonce odvážně tvrdí, že je podle nich seriál lepší než kniha. „Srdcervoucí, povzbuzující, vtipné, konfrontační, poutavé, krásné, rozkošné… velice se mi to líbilo. Spolkl mě úplně a naplno,“ píše jeden divák. „Tento seriál je radostnou vzpomínkou na 80. léta s temným ostřím, které je ostřejší a rychlejší než ninjův meč. Je to chaotické a má to velmi rychlé tempo, zejména na konci,“ uvádí další.

Kluk spolkne vesmír.
Foto: Netflix

O čem je Kluk spolkne vesmír?

Život dvanáctiletého Eliho Bella je komplikovaný. Jeho otec se vypařil, drogově závislá matka je ve vězení a otčím je dealerem heroinu. Chůvu mu dělá Slim, známý zločinec odsouzený na doživotí za ubití taxikáře, který je národním rekordmanem v úspěšných útěcích z vězení. Slim dohlíží nejenom na Eliho, ale i jeho staršího bratra Guse, němého génia, jenž jen píše vzkazy prstem do vzduchu.

Eli, chlapec se starou duší a dospělou myslí vyrůstající v zanedbaném předměstí obývaném polskými a vietnamskými uprchlíky, se jen snaží následovat své srdce, naučit se vše, co je potřeba k tomu, aby byl dobrým člověkem a skvělým novinářem. Život mu však vytrvale do cesty staví překážky – především Tytuse Broze, legendárního drogového dealera v Brisbane.

Skutečné potíže ale nastanou v momentě, kdy se Eli zamiluje. Bude se muset postavit padouchům a zachránit svou matku před jistou zkázou. To vše bude muset stihnout před nástupem na střední školu.

Zdroje: Netflix, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.