Prvotřídní bojové scény a jedna z nejlepších věcí, kterou jste za poslední dobu viděli. Diváci milují novou akční komedii Netflixu

Foto: Michael Desmond/Netflix © 2023

Na Netflix hned v prvním týdnu v novém roce dorazilo několik skvělých titulů. Jedním z nich je i akční komedie Bratři Sunovi (The Brothers Sun) v čele s Oscarovou herečkou Michelle Yeoh. Ta naprosto uchvátila diváky u nás i v zahraničí a sklízí jedno pozitivní hodnocení za druhým.

„Seriál zkoumá, co to znamená být synem, co to znamená být bratrem a také co to znamená udržet rodinu pohromadě,“ představuje seriál Bratři Sunovi jedni z jeho tvůrců Brad Falchuk.

Příběh téhle komediálně akční podívané začíná ve chvíli, kdy záhadný vrah postřelí nejmocnější hlavu tchajwanské triády. Jeho nejstarší syn, který zároveň legendárním zabijákem, Charles „Chairleg“ Sun (Justin Chien) se vydává do Los Angeles, aby ochránil svou matku Eilleen (Michelle Yeoh) a mladšího bratra Bruce (Sam Song Li), který o zločinecké podstatě své rodiny nemá nejmenší tušení. Jeho největší starostí je, aby mamka nepřišla na to, že se chce stát hvězdou improvizace.

V momentě, kdy nejsmrtonosnější společnosti v Tchaj-peji a nová vznikající frakce touží získat nadvládu, se musí Charles, Bruce a jejich matka semknout a společně nepřátele porazit. Mezitím se pokusí zahojit staré rány způsobené odloučením a zjistit, co to znamená být rodinou.

Tchajwansko-americká komedie dorazila na Netflix 4. ledna a okamžitě si získala srdce mnoha diváků. Na ČSFD se dočkala dokonce úctyhodného hodnocení 84 %. „Velmi pohodová a hlavně zábavná komedie, s dobře vybranými herci. Tematicky to jde dobře přirovnat k 21 Jump Street , kde velká porce zábavy je postavena na spojení badass týpka s bázlivým slušňákem. Stejně na tom je i akce, kde gagy a komedii střídají kreativní a přehledné martial arts suboje. Příjemně překvapilo, vřele doporučuji,“ píše jeden z recenzentů.

Vynikajícího hodnocení dosahují Bratři Sunovi i na Rotten Tomatoes. Na globální hodnotící platformě jim kritici udělili slušných 80 % a diváci dokonce 95 %. „Je to jedna z nejlepších věcí, které jsem za poslední dobu viděl,“ píše zde dokonce jeden divák a další dodává: „Příběh, který vás vtáhne a udrží vaši pozornost až do samého konce.“

„Seriál Bratři Sunovi je dokonalý mix komedie a dramatu. Je to vyprávění o tom, co se očekává, co lze vydržet a jak moc jsme ochotni se něčeho vzdát, aby ostatní mohli žít své sny,“ uvádí ve své recenzi Aramide Tinubu z Variety.

Nadir Samara ze Screen Rant zase vyzdvihuje jedny z nejlepších soubojů, které můžeme v současnosti v seriálech vidět. Ve spojení se skvělým obsazením a zábavným příběhem je podle ní seriál jedním z těch, na které se musíte podívat. Podle Gavii Baker-Whitelaw z TV Guide je seriál příjemným překvapením, má dobré tempo a spoustu zábavných malých zápletek.

Bratři Sunovi. Akční komedie.
Foto: Michael Desmond/Netflix © 2023

„Je to důkaz toho, že pokud Yeoh zkombinujete s jakoukoliv akcí a komedií, čeká vás pořádná zábava,“ vyzdvihuje výkon Michelle Yeoh Belen Edwards z Mashable. Herecký výkon čínské herečky narozené v Malajsii, která se proslavila filmy s Jackiem Chanem nebo jako Bond Girl, vyzdvihuje i řada diváků, stejně jako skvělé bojové scény, ve kterých jsou Číňané zkrátka mistři. Mnozí diváci volají, že by měla herečka po Oscarovi získal konečně také Emmy.

Michelle Yeoh s pilou a vrtačkou v ruce v seriálu Bratři Sunovi.
Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Tudum, ČSFD, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.